Bestuurssecretaris

Woningcorporatie: Woonservice
Functie: Bestuurssecretaris
Omschrijving:

Woonservice zoekt een bestuurssecretaris 20 - 24 uur per week

 

 “Ik zoek een sparringpartner die me scherp houdt op het vlak van governance in onze veranderende organisatie en omgeving. Jij borgt dat we de juiste procedures volgen en je zorgt voor een adequaat en efficiënt besluitvormingsproces in ons MT en RvC.” Bothilde, Directeur-Bestuurder

 

Als bestuurssecretaris ben jij een onmisbaar onderdeel bij het functioneren van  ons bestuur en onze Raad van Commissarissen. Je bent de rechterhand van onze bestuurder en de Raad van Commissarissen. Jij hebt een brede blik en weet informatie tijdig en volledig naar bestuurders en commissarissen te brengen. Bij Woonservice krijg je volop de ruimte om deze rol op jouw manier verder in te kleuren. Durf jij deze uitdaging aan? Lees dan verder.

 

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Woonservice heeft een grote ambitie om maatschappelijk rendement te realiseren, hierbij zoeken wij de randen op. Jij houdt ons scherp, brengt structuur aan en adviseert op het gebied van wetgeving, governance en risico’s in een veranderende omgeving en organisatie.
  • Jij overziet processen, stroomlijnt deze en zet de puntjes op de i als het gaat om besluitvorming, het volgen van de juiste procedures en termijnbewaking in het managementteam en de raad van commissarissen. Jij zorgt voor de coördinatie en het opstellen van de agenda’s, verslagen en verantwoordingstukken voor MT en RvC. Je bent kritisch op de inhoud en of alle onderdelen voldoende aandacht krijgen  in de vergaderingen. Je ondersteunt in het voeren van de goede discussies.
  • Ook laat jij je horen in de vergaderingen van het MT over andere thema’s waar je wat van vindt. Je agendeert thema’s vanuit je onafhankelijke rol en het belang van de organisatie.
  • Je hebt contact met externe partners (zoals de Autoriteit Wonen, WSW, visitatiecommissie) en je bewaakt de termijnen binnen formele procedures intern en met externe samenwerkingspartners.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en actueel houden van reglementen en statuten. Je pakt interne projecten op zoals het ondernemingsplan, visitatie en acties vanuit de Woningwet.

 

Dit ben jij:

WO / HBO niveau, bijvoorbeeld bestuurskunde, bedrijfskunde

Gerichte ervaring als bestuurssecretaris

Tekstueel sterk

Rolvast en rolbewust

Kennis van de Woningwet, governance, risicomanagement

Zelfstandig, daadkrachtig en proactief

Ondersteunend, zorgvuldig en punctueel

Organisatiesensitief

 

Wat bieden wij:

Een inhoudelijk uitdagende positie.

Ruimte voor verantwoordelijkheid, initiatief en jouw ontwikkeling.

Een jaarcontract, met perspectief op verlenging. Salarisschaal K  ( €3.836 –€  5.185)

Flexibel werken qua tijd en plaats.

Werken met bevlogen collega’s en partners in een vernieuwende en informele organisatie.

 

Praktische informatie:

Vragen? Bel of mail Janneke Huizeling (P&O adviseur)  op 0593 564610 of j.huizeling@woonservice.nl

Reageren? Stuur jouw motivatie en CV zo snel mogelijk op via http://woonservice.zoektjou.nu/971261/apply

Ga je op vakantie? Geen probleem. Reageer in ieder geval en geef dan vooral aan wanneer je er weer bent.

Plaats: Westerbork
Parttime/fulltime: Parttime
Woonservice