Programmamanager leren & ontwikkelen

Woningcorporatie: Lefier
Duur: 1 jaar
Functie: Programmamanager leren & ontwikkelen
Omschrijving:

 

Een academie die nog in de kinderschoenen staat verder opbouwen en leerlijnen ontwikkelen. omdat ons werk verandert. Bij Lefier geven we medewerkers handvatten om vakinhoudelijk beter te worden en nieuwe kennis op te doen. Handvatten die jij als programmamanager leren & ontwikkelen vormgeeft.

 

Lefier wil een lerende organisatie zijn. We staan nooit stil, net als de omgeving om ons heen. Veranderingen in de woningmarkt hebben invloed op ons werk. Daarom wil Lefier toewerken naar een eigen academie, met goed doordachte leerprogramma’s voor al haar medewerkers. Dit biedt houvast voor medewerkers die willen meegroeien in hun functie of juist een overstap willen maken naar een nieuwe rol binnen of buiten Lefier. Met duidelijke opleidingsprogramma’s zorg jij voor een heldere en inspirerende ontwikkelroute voor alle disciplines binnen Lefier. Kortom, aan jou de uitdagende taak om onze lerende organisatie verder vorm te geven en aan de slag te gaan met het:

 

 • opzetten en inrichten van de Lefier academie volgens de visie op duurzame inzetbaarheid.
 • ontwikkelen van samenhangende leerlijnen en -programma’s in samenspraak met de verschillende teams.
 • activeren en enthousiasmeren van collega’s waarmee je de academie en leerlijnen van de grond krijgt.
 • coördineren van de werkzaamheden: jij stuurt bij wanneer het nodig is.

 

Jouw (t)huis
L
efier staat voor wonen en is er voor iedereen. Jong en oud. Studerend, werkend en werkzoekend. Kerngezond en met beperkingen. Iedereen heeft recht op een plek om ‘thuis’ te noemen. Wij zetten ons elke dag in voor het betaalbaar maken en houden van goed wonen zonder winstbelang. Dit doen we samen met huurders en gemeenten. We verhuren woningen in de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Stadskanaal, Borger-Odoorn en Emmen. En dat doen we op onze manier: krachtig, met lef, trots en levendig. Want precies dat is waar wij met zo’n 380 collega’s voor staan. Zo nemen we onze positie in maatschappelijke thema’s in, zoals de aardbevingen in Groningen en de verduurzaming van de huizen in Nederland.

 

Jouw toegevoegde waarde bij Lefier
Verbinden, initiatief nemen en netwerken, dat is precies wat wij aan jou in de rol van kwartiermaker kunnen overlaten. Je bent een energieke ondernemer en hebt een duidelijke visie op het vak leren en ontwikkelen. Van jou kunnen wij verwachten dat je soms even een stapje terug doet om het geheel goed te overzien.  Jij weet anderen bij jouw bevindingen te betrekken en hen te enthousiasmeren. Of het nu gaat om plannen, organiseren of om regievoering; jij schakelt effectief met betrokken partijen. Jij bent organisatiesensitief, hebt een pro actieve houding en steekt veel energie in het zoeken van verbindingen.

 

Daarnaast heb je:

 • minimaal HBO/WO werk- en denkniveau,
 • bij voorkeur een afgeronde opleiding in de richting van onderwijskunde, corporate learning of veranderkunde,
 • enkele jaren ervaring met programmamanagement,
 • ervaring in het managen van veranderingen,
 • bij voorkeur ervaring als adviseur op het gebied van organisatieleren.

 

Wat jij kunt verwachten
We bieden je een uitdagende baan, van 32 uur per week, voor de duur van een jaar. Geef jij veel enthousiasme, dan kun je ook veel van ons terugverwachten. Je werkt met moderne apparatuur en beschikt over fijne flexibele werkplekken. Je werkt onder de vlag van de afdeling P&O, waar je gezelschap krijgt van zeven enthousiaste collega’s. Als programmamanager leren & ontwikkelen krijg je de ruimte om een stevige lerende organisatie verder vorm te geven.   

een bruto maandsalaris van maximaal € 5.747,--

 • flexibele werktijden en mogelijkheden om vanuit huis te werken.
 • goede arbeidsvoorwaarden conform de Cao Woondiensten.
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.


Bouw aan de toekomst van jezelf en anderen
Ben jij overtuigd van je kunnen en weet je wat er nodig is om leerlijnen te vormen en de Lefier Academie van de grond te krijgen? Dan horen wij heel graag van jou. Stuur ons je cv en motivatie vóór 22 oktober 2018 via solliciteren@lefier.nl, ter attentie van de manager P&O Elizabeth Bakhuis.

 

Wil je daarbij vermelden (in het onderwerp van de mail) dat je reageert op vacaturenummer 2018-43. Wil je meer weten over deze functie en onze organisatie? Schakel dan met Elizabeth Bakhuis via e.bakhuis@lefier.nl (06-539 88 712)

Plaats: Groningen
Parttime/fulltime: Fulltime
Lefier