Projectontwikkelaar

Woningcorporatie: De Huismeesters
Functie: Projectontwikkelaar
Omschrijving:

Sociaal vastgoed in ontwikkeling voor onze huurders! Regisserend opdrachtgeverschap, ketensamenwerking en samen met onze samenwerkingspartners impact hebben op de leefomgeving van onze huurders. Spreekt jou dit aan? Lees dan verder.

We zullen ons eerst even voorstellen 
Wij zijn de Huismeesters, een stedelijke woningcorporatie uit Groningen. Wij zorgen ervoor dat mensen met een laag inkomen kunnen wonen in de stad Groningen. Wij zijn er voor iedereen; gezinnen, alleenstaanden, ouderen, jongeren en kwetsbare groepen. Met betaalbare woningen van goede kwaliteit bieden wij ruim 8.000 huishoudens een thuis. Wij willen een klantgerichte buurtcorporatie zijn. Dicht bij onze bewoners. We werken samen met maatschappelijke partners en dragen bij aan vitale gemengde wijken. Als stedelijke corporatie werken we in een zeer dynamisch speelveld, en ook zelf zijn we volop in ontwikkeling. Samen met onze partners werken we aan een wendbare organisatie. 

Wie zoeken we? 
Om onze afdeling Vastgoed te versterken zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar: een visierijke creatieveling die de interne en externe belanghebbenden in ons maatschappelijke speelveld met elkaar gaat verbinden. Een ontwikkelaar met een stevige visie op resultaatgericht samenwerken. Iemand die, met een energieke houding, onze organisatie verder ontwikkelt, zodat wij optimaal met onze ketenpartners kunnen werken aan onze ambitieuze opgaven. Een persoon die houdt van de stedelijke dynamiek en van de uitdagingen om een fijn thuis te kunnen bieden aan een vaak kwetsbare doelgroep. 

Als ontwikkelaar bij onze ambitieuze corporatie:

 • Neem je de leiding over onze uitdagende sloop- en nieuwbouwprojecten en begeleid je onze organisatie bij het verder ontwikkelen van resultaatgericht samenwerken in de keten.
 • Weet je wat er speelt bij onze samenwerkingspartners en huurders en zet je binnen je projecten acties uit die onze positie als corporatie verstevigen.
 • Ben je creatief in de ontwikkeling en de uitvoering van ons vastgoed.
 • Ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie binnen je (ontwikkel)projecten. Je zet een duidelijke koers uit en laat samenwerkingspartners en collega’s zien waar je als team staat in het ontwikkelproces.
 • Signaleer je kansen binnen het maatschappelijk vastgoed en initieer je concrete verbeteracties. Deze zorgen ervoor dat onze huurders onze initiatieven waarderen en dat wij kunnen voldoen aan onze maatschappelijke opgave.
 • Heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je hebt de insteek om zaken zorgvuldig aan te pakken.
 • Ben je een echte scenariodenker. Je kunt vanuit verschillende perspectieven naar een project kijken om te komen tot een kritisch advies voor vervolgacties die in lijn zijn met onze ambities.
 • Ben je zeer maatschappelijk betrokken en kun je een grote impact hebben op de leefomgeving van onze huurders.

 

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar een ontwikkelaar die qua karakter, motivatie en visie op de ontwikkeling van vastgoed perfect bij ons past.

 

Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Een vastgoedfanaat die bedreven is in het ontwikkelen en onderhouden van vastgoed.
 • Iemand die sociale woningbouw een warm hart toedraagt.
 • Bekend met regisserend opdrachtgeverschap en projectontwikkeling.
 • Een echte expert en aanspreekpunt op het gebied van resultaatgericht samenwerken binnen een keten.

 

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe ontwikkelaar kunnen zijn.

 

Met wie en voor wie werk je? 
Je werkt vanuit het Team Vastgoed: een team van ambitieuze en energieke professionals dat volop in ontwikkeling is. We hebben recent veel nieuw talent kunnen binden. Samen gaan we toewerken naar een wendbare organisatie. In jouw rol als ontwikkelaar werk je nauw samen met de Manager Vastgoed en de Teamleider Planmatig Onderhoud & Investeringen. Ook heb je veel contact met de projectleiders. Wij vinden het belangrijk dat je daarnaast zichtbaar bent voor de rest van onze organisatie en dat je de organisatie verbindt met onze visie op sociaal vastgoed. Zo weten we en kunnen we vanuit een gezamenlijk standpunt de organisatie blijven ontwikkelen. Binnen de projecten werk je nauw samen collega corporaties en met de Gemeente Groningen. Een goede en professionele samenwerkingspartner. Daarnaast heb je intensief contact met onze ketenpartners, bouwbedrijven, aannemers, onderhoudspartijen en andere partners om met elkaar te zorgen voor een optimale ketensamenwerking. We zijn gevestigd aan de Friesestraatweg in hartje Groningen en trots op onze mooie dynamische stad! 

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig naar wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even verder over deze unieke functie. 

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je begint je dag met een kop koffie bij Gemeente Groningen. Je spreekt met je contactpersoon over de realisatie van een nieuwbouwproject binnen een kwetsbare wijk.
 • Eenmaal terug op kantoor schrijf je een initiatiefdocument dat je vervolgens presenteert aan de teamleider. Samen spar je over de vraag hoe jullie als corporatie ketensamenwerking kunnen optimaliseren.
 • ‘s Middags bezoek je een sloopproject. Voordat je de auto instapt zie je in onze ontvangsthal een moeder met een baby en een ouder echtpaar die een hulpvraag hebben. Je vindt het fijn om te merken dat jullie als corporatie dicht bij de huurders staan en je voelt je verbonden met de maatschappelijk opgave om juist voor de kwetsbare doelgroepen betaalbare huurwoningen te realiseren.
 • Eenmaal op de bouwplaats komt de aannemer naar je toe. Hij zegt: “Wat er net gebeurde houd je niet voor mogelijk. Toen ik net een afvoer opentrok kwam er een zak met kogels tevoorschijn!” Je beseft je eens temeer dat het speelveld van de stedelijke corporatie heel dynamisch is. Dit geeft je zingeving en energie om bij te dragen aan de maatschappelijke doelstellingen van onze corporatie.

 

Dit krijg je van ons

 • Als ontwikkelaar heb je alle ruimte, mogelijkheden en vrijheid om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen.
 • Je werkt bij ons in een zeer dynamisch speelveld waarin geen dag hetzelfde is.
 • Een prima salaris ingeschaald conform de CAO Woondiensten in schaal K.
 • Je kunt mobiel werken en we hanteren een 36 urige werkweek.
 • Een werkplek waar je echt de ruimte krijgt om te vernieuwen en waar we een hele gemoedelijke werksfeer kennen.

 

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als ontwikkelaar via deze link!

 

Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt van een assessment en CV-OK. Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Sandra Monsma (Recruiter Effectus-HR) op telefoonnummer 06-15575135

Effectus-HR
Effectus-HR adviseert opdrachtgevers op het gebied van werving en selectie van professionals. Hierbij staat de grondigheid van de procedure en arbeidsmarktcommunicatie centraal in het wervingsproces. 

Acquisitie
De Huismeesters en Effectus-HR aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s van een kandidaat door bureaus aan de Huismeesters of Effectus-HR zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van de Huismeesters. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door de Huismeesters als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Plaats: Groningen
Parttime/fulltime: Fulltime
De Huismeesters