Senior medewerker Planning & Control

Woningcorporatie: Woonborg
Functie: Senior medewerker Planning & Control
Omschrijving:

Woonborg is een woningcorporatie met circa 4.750 woningen, die goede, betaalbare woningen verhuurt aan mensen met een lager inkomen of een bijzondere woonvraag. Woonborg doet dat in de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Groningen (Haren) en Aa en Hunze.

De organisatie is een gezond, zelfstandig en compact en is sterk lokaal verankerd in de genoemde regio.
Woonborg staat er financieel goed voor en kent voor de komende jaren een ambitieuze investeringsopgave. De koers is helder. Woonborg zorgt voor betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen en stuurt daarnaast op kwaliteit. Dat gaat niet alleen om het geschikt maken van (nieuwbouw)woningen voor de huishoudens van de toekomst, maar ook om het verduurzamen van de huidige woningen. Op dat gebied behoort Woonborg in Noord-Nederland bij de koplopers.
 
Functieprofiel

Als Senior Medewerker zorg je samen met je collega’s van het Planning & Control team integraal voor de planning- en control cyclus: van begroting, tussentijdse rapportages, interne controles tot aan de externe verslaggevingsproducten als jaarverslag dPi en dVi. Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van de P&C producten. Samen met je collega's breng je de managementinformatie van Woonborg naar een hoger niveau. Jullie zorgen ervoor dat Woonborg en haar toezichthouders op het juiste moment over bruikbare en betrouwbare informatie beschikt.


Naast het verzorgen van de financiële verslaglegging, bewaking, analyse en rapportages ben je ook een sparringpartner. Dit omvat onder andere:

  • Adviseren management over bedrijfsvoering in brede zin
  • Toetsen van voorstellen van andere afdelingen op financiële en bedrijfsmatige impact
  • Monitoren en implementeren van wet- en regelgeving en richtlijnen
  • Verzorgen beleidsadviezen en beleidsvoorstellen om financiële en operationele processen te optimaliseren en risico’s te mitigeren.
  • Ontwikkelen stuur- en beheersinstrumenten, voorschriften en gebruikersinstructies (denk aan sturing op financiële ratio’s, kasstromen etc.)
  • Borgen van afstemming tussen de verschillende disciplines en organisatieonderdelen binnen en buiten de eigen organisatie


Als Senior Medewerker Planning & Control werk je in een team samen met drie collega's met dezelfde functie. Je hebt een zelfstandige functie waarin pro activiteit, zelf organiserend vermogen, resultaat- en samenwerkingsgerichtheid worden gevraagd. Jullie nemen als dat nodig is elkaars werkzaamheden over en ondersteunen elkaar.

Voor Woonborg geldt dat we graag werken met enthousiaste mensen met eigen ideeën en initiatieven. En met mensen die bij voorkeur samenwerken, die collega’s en externe partners vragen mee te denken en die hun eigen hulp aanbieden ook als dit misschien buiten de eigen functie ligt.

 

Functie-eisen
De ideale nieuwe collega bij Woonborg is initiatiefrijk in het verbeteren van de managementinformatievoorziening voor de sturing op tactisch en operationeel niveau. Excel heeft geen geheimen voor je en je bent een kei in het vertalen van procesgegevens naar sturingsinformatie.

Je bent analytisch sterk, anticipeert op ontwikkelingen en je weet bevindingen en adviezen goed en klantgericht te verwoorden. Je bent een resultaatgerichte teamplayer en vindt het een sport om je in je eigen vakgebied steeds verder te verbeteren, je kennis te verdiepen en samen met collega's vorm en inhoud te geven aan het ‘in control’ zijn en blijven van Woonborg.

Verder vragen we van jou:

• Afgeronde (post) HBO / Academische opleiding in financieel economische richting/accountancy
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het vakgebied financiën, planning en control en ervaring in het adviseren van directie en management in het doorontwikkelen van de P&C cyclus.
• Werkervaring in de controle praktijk is een pre
• Kennis van controlling, jaarrekeningrecht, treasury en/of fiscaliteiten
• Kennis van de woningcorporatiesector is een pre
• Flexibel in een dynamische omgeving
• Goede communicatieve vaardigheden: zowel mondeling als schriftelijk
• Uitstekende probleemanalyse en oordeelsvermogen
• Expert level in Excel en Word is noodzakelijk
• Ervaring met Itris Viewpoint en Wals is een pre
 

Interesse?
Bij Woonborg geldt: betrouwbaar, integer en proactief. Voor meer informatie zie https://www.woonborg.nl. 

 

Ben jij ambitieus en op zoek naar een specialistische functie binnen een woningcorporatie? En wil je met jouw persoonlijkheid en door jouw succesvolle planning & control vaardigheden een significante bijdrage aan verdere groei van het bedrijf realiseren? Of ken je iemand die mogelijk in het profiel past en wellicht geïnteresseerd is? Neem dan spoedig contact op met Bart Boerema, 06-53149041, consultant Talent in Bedrijf. Wil je direct je belangstelling kenbaar maken, maak dan gebruik van deze link om te reageren: https://www.talentinbedrijf.nl/vacatures/senior-medewerker-planning-en-control/solliciteren/

Plaats: Vries
Parttime/fulltime: Fulltime
Woonborg