Een dag als vrachtwagenchauffeur: Domien, werkzaam bij Accolade, maakte het mee!

Een lang gekoesterde wens; vrachtwagenchauffeur

 

Mijn naam is Domien van der Pol en ben 56 jaar. Ik werk inmiddels 31 jaar met veel plezier bij woningcorporatie Accolade. Eerst als werkplaatsmedewerker en nu de laatste 10 jaar als werkmeester. Als werkmeester kreeg ik de opdracht om een leer/werkbedrijf op te zetten. Ik werk nu binnen de corporatie met BOL leerlingen. De eerste 8 jaar heeft dat veel inzet gevraagd. Omdat de opleiding inmiddels ‘staat’ kreeg ik tijd en ruimte voor andere dingen. En begon een lang gekoesterde wens; “vrachtwagenchauffeur” te kriebelen. Want vanaf mijn 19e heb ik al het groot rijbewijs.

 

 

Via het “persoonlijk loopbaanbudget” kreeg ik de mogelijkheid om de studie Code 95 te bekostigen. Om te ontdekken of het werk als vrachtwagenchauffeur echt zo leuk is, heb ik contact gezocht met Klaske de Jong van “Loopbaaninitiatief”. Zij heeft contact gezocht met transportbedrijf Hoekstra Transport, waarop ik een dagje mee mocht met een chauffeur.

 

Vrijdag 29 december 2017 was het zover! De dag ervoor werd ik gebeld met de mededeling, “morgenvroeg om 6:15 uur aanwezig zijn en je gaat met auto 212 mee”. Om 6.15 was ik paraat en maakte ik kennis met de chauffuer; Wilco Willems. Na uitleg en het doornemen van de vrachtbrieven, zijn we vertrokken naar het eerste losadres. We zijn gedurende de dag op 11 adressen geweest. Dit waren zowel bedrijven als particulieren. De lading bestond uit sanitaire spullen, een motorblok, versnellingsbak, haardhout tot spul voor een distributie centrum. Hiermee hebben we vele mensen blij gemaakt. Aan het einde van de middag kregen we nog een verzoek om retourvracht af te halen. Zo waren we rond 18:15 uur weer terug op de zaak. Wat een mooie dag!

Na een kort gesprek met de directie blijken er mogelijkheden te zijn en ben ik zeer welkom als chauffeur. We gaan nu kijken naar de mogelijkheden om dit naast mijn werk bij Accolade te gaan doen.