'Flexibel werken' wint de Flow-hack

Wat hebben 50-plussers nodig om met plezier te blijven werken? Diverse corporatiemedewerkers hebben tijdens een ‘FLOW-hackaton’ op 28 november 2017 in Amersfoort meegewerkt aan innovatieve en effectieve oplossingen voor de inzetbaarheid van 50-plussers. Het winnende idee gaat FLOW uitwerken.

 

'Flexibel werken' winnaar

De FLOW-hack betrof een creatieve werksessie onder begeleiding van onder meer Kim Spinder van innovatiebureau Avanteers. Corporatiemedewerkers hebben in groepen op de vijf belangrijkste vraagstukken oplossingen bedacht.

Alle groepen pitchten hun product en de jury riep ‘Flexibel werken’ uit tot winnaar. Met 'Flexibel werken' kunnen medewerker en leidinggevende flexibeler omgaan met baan en pensioen, zodat de medewerker bijvoorbeeld op zijn 57ste kan afbouwen en iets naast zijn werk kan gaan doen (duobaan, opadag) óf juist tot zijn 70ste kan doorwerken. FLOW gaat het winnende idee realiseren.

 

Meer goede ideeën

FLOW omarmt ook de andere ideeën:

  • een kansenbox om medewerkers te stimuleren tot loopbaanstappen
  • een buddysysteem om jongere en oudere medewerkers actief van elkaar te laten leren
  • een kennisbank die je in één oogopslag je persoonlijke mogelijkheden qua werk en pensioen toont
  • en een campagne 'dag van de duurzame inzetbaarheid’ waarop alle medewerkers en leidinggevenden het gesprek voeren om bewust met talent, leren en loopbaan aan de slag te gaan/blijven.

 

FLOW-hack in beeld

Onderstaande tekeningen geven een verslag van de resultaten.