Ben jij stuurman? Ontdek jouw ondernemerschap!

 

Ben jij stuurman? Ontdek jouw ondernemerschap!

 

Jaren geleden werkte Jolanda bij een woningcorporatie. In eerste instantie als directiesecretaresse, later als hoofd interne zaken en MT-lid. Zeven jaar in totaal. Met heel veel plezier. Een mooi salaris. Fijne collega’s.

En toch voelde Jolanda zich niet echt stuurman.

 

Ze voelde zich regelmatig een badeend. Die met de golven mee deint. Zonder zelf de regie te hebben over haar werkleven.

Jolanda besloot stuurman te worden. De regie te pakken. Te ondernemen.

Inmiddels zijn we wat jaren verder.

In 2015 werd Jolanda zakenvrouw van Flevoland en publiceerde ze in 2017 haar eerste boek.

 

Hoe ondernemend ben jij?

Ben jij die badeend of ben je stuurman over je loopbaan?

Op basis waarvan maak jij je keuzes?

In deze workshop krijg je hier meer zicht op.

De inzichten zullen je helpen om meer de regie te pakken.

 

Deze workshop is niet zozeer bedoeld om je baan op te zeggen zoals Jolanda dat deed……maar wel om je aan te sporen het heft in eigen hand te nemen. Ook op je eigen werkplek.

 

Over Jolanda Wicherson 

Jolanda heeft geen stappenplan, geen geheime methode die ze met je deelt en ze noemt zichzelf beslist geen businessgoeroe. Wat dan wél?
Ze was, ooit, dat lange magere meisje dat nooit het schoolplein recht overstak, maar altijd in de schaduw van de muren bleef. Met haar 1,82 meter lengte én flaporen was ‘ongezien’ haar opvallend genoeg. Toen ze ondernemer werd, moest ze uit die comfortzone. Jolanda kon zich niet meer verschuilen achter de organisaties waar ze eerst voor werkte of mooie functietitels. Ze werd haar bedrijf. Zo moest ze zichzelf  laten zien en naar handelen. Dat ging niet vanzelf. Ze schreef een boek, geeft lezingen, is verkozen tot Flevolands Zakenvrouw van het jaar. Ondertussen is ze ‘gewoon’ businesscoach. En misschien is dat ‘gewoon’ wel wat haar bijzonder maakt.

Haar sterke kant is om met ondernemers, vaak dienstverleners, mee te denken. Niet het geld als drijfveer, maar je echte verlangen, dus wat je zelf wilt. Om daar vervolgens een plan mee uit te stippelen dat je ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. Niet als een kip zonder kop overal in duiken, maar stap voor stap en vanuit je eigenheid jezelf laten zien. 

Werken vanuit flow, dat wenst ze iedereen toe.