Doorgroeien

Anne Prins (29) werkt als woonconsulent bij Acantus. Hij liep een dag mee met een manager gebiedsteam van Lefier om te ontdekken of een soortgelijke functie in de toekomst wat voor hem zou kunnen zijn. Lees hier hoe hij deze dag ervaren heeft.

 

Na mijn overstap van een commerciële vastgoedbeheerder naar de woningcorporatie heb ik mijzelf de vraag gesteld waar ik over 5 jaar zou staan. Eén van mijn doelen is om binnen de corporatiewereld mijn doorgroeimogelijkheden te ontdekken. Maar doorgroeien naar welke functie?

 

Bagage

Om dit voor mijzelf helder te krijgen, heb ik gesproken met de P&O afdeling van Acantus en Klaske de Jong van Loopbaaninitatief. In deze gesprekken sprak ik uit dat ik wilde ontdekken welke functies bij mij passen. Wat voor bagage heb ik nodig om in de toekomst in aanmerking te komen voor deze functies? Om daar achter te komen, plande ik in samenwerking met Loopbaaninitiatief een meeloopdag met Mireille Dijk, manager gebiedsteam bij Lefier.

 

Veelzijdigheid

Voor een zo compleet mogelijk beeld van deze functie, kreeg ik een volle agenda voorgeschoteld: het doornemen van nieuwbouwplannen, analyseren van de maandcijfers, het bespreken van de jaarplanning en een overleg over welk beleid Lefier wil voeren bij (het voorkomen van) huurschulden. Tussendoor wordt er tijd vrijgemaakt om diverse personeelszaken op te pakken.

Al snel werd mij duidelijk dat je als manager van een gebiedsteam van alle markten thuis moet zijn.

 

Verwachtingen

Ik realiseerde me op dat moment dat het bij een leidinggevende functie, zoals deze, niet alleen gaat om een visie op vastgoed en kennis van processen. Bij het aansturen van een team gaat het vooral ook om people management, met alle leuke en minder leuke momenten. Het klinkt logisch, maar ik was me hier vooraf minder bewust van.

 

Toekomst

Dankzij deze meeloopdag heb ik meer inzicht gekregen in de taken van een manager gebiedsteam en de werkwijze van een andere corporatie. Ik ben blij dat mijn werkgever, Loopbaaninitiatief en Lefier mij de mogelijkheid bieden om op deze manier te leren en te ontdekken.

Om mijn carrièredoelen nog beter in kaart te brengen, zal ik via Loopbaaninitiatief nog wel vaker een dag gaan meelopen.

 

Of ik ooit in een soortgelijke functie zal werken? De toekomst zal het leren!

 

 

Lijkt het je ook leuk om een keer een dag mee te lopen? Neem dan contact op met de afdeling P&O binnen je organisatie. Of kom samen met Loopbaaninitiatief in contact met een woningcorporatie waar je terecht kunt.