Een dagje meelopen als vakman

Klaske loopt mee met Sake van der Wal, vakman bij Thús Wonen.

Onze loopbaanadviseur liep een dagje mee met een vakman om te ontdekken wat je als vakman allemaal moet kunnen. Hieronder lees je hoe Klaske deze dag heeft ervaren.

 

Klantvriendelijk

Na een kop koffie en vriendelijk ontvangst, krijg ik werkkleding aangemeten zodat ik Sake zo goed mogelijk kan ondersteunen. Ik ben er klaar voor! De ochtend staat in het teken van reparatieverzoeken bij woningen in Dokkum. Sake vertelt mij over zijn werkwijze en neemt mij mee in zijn dagelijkse routine. We starten bij een gezinswoning waar Sake een keukenla repareert.

Het valt op dat Sake een ervaren kracht is, die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft. Hij heeft oog en oor voor de klant en neemt de tijd. Tevens laat Sake zien op zijn strepen te staan. “Nee” verkopen bij een onnodig verzoek doet hij met glimlach. 
Tussendoor drinken we een kop koffie op de zaak. De mannen maken allen een plezierige indruk en er ontstaat een mooi gesprek over persoonlijke ontwikkeling.

 

Monteren, repareren en een luisterend oor
Op naar de volgende woning, waar ons een lekkage in de douche staat te wachten. Bij een extra controle bij de verholpen lekkage ontdekt Sake nog een mankement. Dit wordt meteen opgelost! 

Vervolgens komen we bij een oudere bewoonster die bij het zien van Sake zichtbaar blij is. Ze vertelt me dat ze gaat verhuizen, waarbij het nieuwe huis haar eerder afschrikte dan verwelkomde. Echter na de geruststelling van Sake ziet ze het helemaal zitten. In de tussentijd heeft Sake de oude douchewand verwijderd.

 

Allround

Ik ben verrast door het feit dat de huurders je alles toevertrouwen en je binnen 10 minuten bijna het hele levensverhaal kent. Een mooie uitdaging voor de vakman; het is de kunst om de balans te zoeken tussen klantvriendelijkheid en resultaatgerichtheid. Tussendoor gaat de telefoon en worden er nog wat ad hoc verzoeken ingepland. We vervolgens ons spoor en om 12.30 uur lunchen we in de kantine, waar Sake mij van een cup-a-soup voorziet. Zo mijn ochtend als ‘vakvrouw’ zit erop. Het is me duidelijk dat het werk van een vakman zeer allround is, je moet van alle markten thuis zijn. En naast de vakkennis dien je over de nodige sociale vaardigheden te beschikken. Dankjewel Sake voor het tonen van jouw werk!

 

Wil jij net als ik ook een keer meelopen bij een andere organisatie? Of heb je vragen over jouw persoonlijke ontwikkeling? Met al je vragen over je loopbaan kun je terecht bij mij. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Je kunt mij bereiken op Klaske@loopbaaninitiatief.nl en 06-10755703.

Wil je weten wat Loopbaaninitiatief nog meer voor jou kan doen? Kijk dan op www.loopbaaninitiatief.nl.