Fluitend veranderen door Bart van den Belt

 

De inspiratiesessie Fluitend veranderen; een mix van verbinding, verwarring en verwondering!

 

Als er dingen veranderen binnen je organisatie dan leidt dat soms tot weerstand. “Waarom moeten de dingen ineens anders gaan, het gaat toch prima zo?” We houden het vaak graag bij wat het is; dat is namelijk veilig. Hoe zorg je ervoor dat je in een tijd van veranderingen in balans blijft en het enthousiasme behoudt waarmee je ooit bent begonnen? Het antwoord? Kijken naar mogelijkheden!

 

Anders kijken, denken en doen
In een veranderproces is het belangrijk dat men snapt waarom dingen veranderen. Daarna is het belangrijk dat we ons bewust worden van de eigen invloed op het omgaan met deze veranderingen. De wereld is zoals je zelf van binnen bent. Als je anders naar veranderingen leert kijken, zul je anders gaan denken. Door anders te denken ga je anders doen en door anders te doen zul je andere resultaten krijgen.

 

Te vaak zijn we geneigd om ver vooruit te kijken waar we naartoe gaan. Wanneer onze omgeving verandert is dat alleen niet mogelijk; alles lijkt onzeker en dat kan angst voor de toekomst teweeg brengen. De essentie van fluitend veranderen gaat erover dat verandering altijd een stap-voor-stap proces is. Maak een bewuste keuze welke richting je op gaat in de toekomst, durf het verleden los te laten en wees vooral bezig met vandaag!

 

Fluitend veranderen 
Wat maakt het verschil tussen mensen die vol passie en enthousiasme aan het werk zijn en mensen die in de weerstand zitten? Wat is ervoor nodig om een flexibele en creatieve manier van denken aan te wenden? Hoe doorbreek je patronen in teams? Zomaar wat vragen waar Bart een antwoord op geeft tijdens deze inspiratiesessie Fluitend veranderen!

 

Over Bart van den Belt 

Humor, interactie én inhoud zijn de ingrediënten die Bart als spreker gebruikt om ervoor te zorgen dat de boodschap blijft hangen. Het is zijn missie om mensen te raken, vermaken en inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Bart is oprichter van de Zakelijk Succes Academy en auteur van de boeken ‘Fluitend Veranderen, ‘Lanceer je bedrijf’, ‘De online marketingmachine’ en ‘Waag de sprong’. In 2014 is hij uitgeroepen tot ‘Freelancer of the year 2014’. Naast businesscoach en auteur is Bart spreker en trainer op het gebied van marketing, verandermanagement en persoonlijk leiderschap.