Doe inspiratie op!

Op deze pagina vind je inspiratie rondom persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Heb jij nog inspirerende aanvullingen? We horen het graag van je!

 

Inspirerende video-interviews!

Laat je inspireren door je collega's! Bekijk de filmpjes over inspiratie, werkplezier en loopbaanontwikkeling. Durf jij ook een nieuwe stap te zetten?

 

Sieds van der Veen

 

Maaike Draaisma

Wil je meer inspiratie ophalen? Ga dan naar de website van Flow en bekijk nog veel meer filmpjes!

 

Kickstart je zoektocht naar een baan in 7 dagen!

Een baan vinden? Het is niet altijd even makkelijk. Natuurlijk wil je iets doen wat je graag doet, en liefst in een bedrijf waar je helemaal achter staat. Met dit plan kickstart je de zoektocht naar je droombaan binnen één week. Klik hier voor de 7 stappen van het plan.

 

Verhoog je presentatie skills!

 

Wil jij jouw presentatie skills naar het volgende level brengen? Klik dan hier.

Je vind er allerlei tips om jouw presentatie skills beter te maken.

 

Solliciteren? Val op met een videosollicitatie! 

Een sollicitatiebrief schrijven met een cv? Niet meer van deze tijd. Wie écht kans wil maken op een baan, presenteert zichzelf op videobeeld. Lees meer in het artikel Videosollicitatie wint aan populariteit.

Werken als zelfstandige ook iets voor jou? 

Uit onderzoek blijkt dat zelfstandig werkenden in diverse landen zich meer tevreden voelen met hun werk. Ook vinden ze de mogelijkheid te kunnen werken waar en wanneer je wilt belangrijk. Verder speelde een goede balans tussen thuis en werk een rol bij de keuze. Lees meer in het artikel Geloof in baan voor het leven verdwijnt; zelfstandigheid aantrekkelijker.

 

De 5 skills voor de toekomst: ben jij er klaar voor?

 

Ontwikkel jezelf met een gratis online training!
Psychologie Academy biedt krachtige trainingen aan voor je persoonlijke ontwikkeling. Haal ook het beste uit jezelf en vraag een gratis proefles aan! Je kunt onder andere kiezen uit: positief denken, vergroot je assertiviteit, leer loslaten.

 

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?
Dan staat de deur naar een nieuwe stap in je carrière op een kier. Maar om te zorgen dat de deur volledig open gaat, is het belangrijk om, met enkele krachtige zinnen en met overtuiging, jouw toegevoegde waarde aan dit bedrijf duidelijk te maken. Lees de 5 tips om een sterke indruk te maken bij het sollicitatiegesprek.


Meer rendement uit LinkedIn?
Een goed ingevuld Linkedin profiel zorgt voor betere vindbaarheid en zichtbaarheid. Wil je meer rendement uit LinkedIn halen? Download dan de gratis handleiding.

 

De 10 tips voor vitaliteit

 1. Spelen is gezond: “we don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing”
 2. Breng je leven in beweging: “het leven is als fietsen: om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven”
 3. Adem bewust wat minder
 4. Geef jezelf alle ruimte
 5. Ga naar buiten
 6. Durf offline te zijn
 7. De kracht van kou
 8. De kunst van het nietsdoen
 9. Leef vanuit je passies
 10. Vergeet niet te lachen

 

Wil je meer weten? Tips en advies over hoe je dit kunt toepassen? Lees dan hier meer over de 10 tips voor vitaliteit.

 

Mooi Werk van Ben Tiggelaar

Het e-book 'Mooi werk' van Ben Tiggelaar is nu gratis te downloaden via zijn website. In prachtige, korte verhalen schrijft hij over onze relatie met werk. De thema's rondom Goed, Plezierig en Zinvol werk beschrijft Ben Tiggelaar vanuit diverse invalshoeken. Een gemakkelijk te lezen, positief geformuleerd en inspirerend boek over onze drijfveren en relatie met werk.

 

Handige apps

 • Room for Thought: met deze app voor je iPhone of Android-smartphone laat jezelf ineens iets heel anders doen en daardoor denken. Één keer per dag ontvang je op een willekeurig moment een notificatie dat je NU een foto moet maken. Zodra je die melding opent, telt de app een paar seconden af en dan neemt ‘ie automatisch een foto. Aan jou dan de verfrissende taak om iets leuks, aparts, veelzeggends, fraais, of juist alledaags vast te leggen.
 • Coach.me: voordat je kunt beginnen met je goede voornemens, zul je eerst een doel moeten kiezen. De app Coach.me helpt je daar perfect bij. Je vindt in deze app duizenden doelen waar anderen mee bezig zijn en je kunt dagelijks inchecken om te laten weten dat je je doel hebt gehaald. Die doelen kunnen van alles zijn, je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel mensen mee bezig.

 • Sleep Cycle: Iedereen heeft het druk, druk, druk, dus is ‘meer tijd voor jezelf’ nemen vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. In plaats daarvan is het praktischer om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren met de app Sleep Cycle
 • SuperBetter: deze app leert je om jezelf te verbeteren. SuperBetter is een game die je beloont om je doelen te realiseren en gezonder te leven. Met behulp van ‘gamification’ word je uitgedaagd om doelstellingen te halen die je voorheen als onhaalbaar beschouwde. Je eerste eigen iOS-app maken, een boek schrijven, een marathon lopen of 10 kilo afvallen… iedereen heeft wel doelen die je aan de kant zet door de waan van de dag. SuperBetter probeert je over te halen boven jezelf uit te stijgen.