Loopbaanevent 2018

Op 27 november vond het tweede Loopbaanevent van Loopbaaninitiatief plaats. Opnieuw kijken we terug op een geslaagd event met een positieve sfeer! Voor deze editie hebben we gekozen voor een event bij 1 van onze woningcorporaties. Accolade zette haar deuren open voor 75 corporatiecollega's. 

 

 

De aftrap

We startten de middag met Wouter & Mark van Telecombedrijf Voys uit Groningen. Voys werkt op basis van rollen in plaats van functies. Wouter en Mark werken onder andere als praatjesmaker en funhamel. Zij hebben ons meegenomen in hetgeen Voys bekend mee is geworden; namelijk zelfsturing. Hoe werkt zelfsturing in de praktijk? Wat kunnen wij als corporatiecollega's leren van deze manier van werken? Past dat ook in de corporatiewereld, en hoe dan? Een inspirerend verhaal om de middag mee te starten. 

 

 

Interactieve workshops

Daarna vond de workshopronde plaats. Je kon kiezen tussen vijf verschillende workshops:

  • Jezelf zijn, jezelf overstijgen, door Roos Vonk 
  • Talentenselfie, door Andrea Noordink en Agnes Tuin
  • Ben jij stuurman? Ontdek jouw ondernemerschap!, door Jolanda Wicherson
  • Fuck de regels, door Ben Kuiken
  • Ontspannen naar je werk, door Jolanda Bergsma

 

 

Fluitend veranderen

Bart van den Belt zagen we voor de tweede keer. Tijdens ons vorige Loopbaanevent heeft hij meerdere collega's geinspireerd om de sprong te wagen en hun dromen om te zetten in acties. Daarom hebben we Bart opnieuw gevraagd. De inspiratie en input die we tijdens de aftrap en de workshops hebben gekregen, heeft Bart in zijn verhaal over 'fluitend veranderen' gegoten. Vol humor, met googel trucs en een verhaal met serieuze boodschap heeft Bart ons aangezet tot actie zodat we meer geluk in ons leven en loopbaan kunnen ervaren. 

 

 

Talenten binnen onze branche in het zonnetje

We hebben binnen onze eigen corporaties genoeg mensen met allerlei talenten, zo ook Hidde Jonker (werkzaam bij Wonen Noord West Friesland en bekend van Heel Holland Bakt). Hidde verrastte ons allen met heerlijke eigengebakken taart. Hidde heeft naast zijn werk als onderhoudsopzichter passie voor bakken. Hidde is best bescheiden, maar dat hoeft hij zeker niet te zijn. Nogmaals bedankt Hidde! En je kunt hem natuurlijk ook boeken voor bijvoorbeeld een workshop of teamuitje taarten bakken! 

 

 

Mr & Mrs Loopbaan award

Voor het eerst reikten we de Mr & Mrs Loopbaan award uit aan de twee personen die het afgelopen jaar de mooiste stappen in hun loopbaan hebben gezet. Sieds van der Veen (De Huismeesters) en Ivonne van der Leij (Wonen Noord West Friesland) gingen ervandoor met de felbegeerde beker. Sieds werkt naast zijn baan als financieel medewerker ook als Zelfstandig Reisadviseur. Sieds boekt reizen op maat, check ook ons talentenplatform waar je Sieds kunt vinden als jij een droomreis wilt boeken.

Ivonne werkt als medewerker Huurincasso, en is net als Sieds gestart als zelfstandig ondernemer. Ivonne is druk bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van tassen. Sinds kort heeft ze zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en geeft ze handen en voeten aan haar creatieve droom.

 

Gefeliciteerd Sieds en Ivonne! En natuurlijk ook voor de genomineerden Jolanda Hengeveld (Elkien) en Domien van der Pol (Accolade)!

 

 

Borrel & Cocktails

Aan het einde van de middag was er tijd om te netwerken en bij te praten, onder het genot van lekkere borrels en cocktails.

We kijken terug op een geslaagd event, met een persoonlijke en positieve sfeer. Dank jullie wel voor jullie komst naar ons Loopbaanevent!

 

 

 

 

 

 

 

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door Flow.