In gesprek met Mireille Dijk van Lefier

Samenwerken, kennis delen, dat is waar het volgens mij bij Loopbaaninitiatief om gaat. Maak jezelf weerbaar en breder inzetbaar, binnen of buiten de corporatiebranche!

 

Reorganisaties, aan de orde van de dag

In de corporatiewereld vallen, o.a. als gevolg van forse heffingen, de laatste tijd veel klappen en het einde is vast nog niet in zicht. Dat betekent in de praktijk dat ongeveer 25% van de huidige corporatiemedewerkers binnen of buiten de branche op zoek moet naar een nieuwe baan. Een baan voor het leven, wordt steeds zeldzamer en dat doet een beroep op de flexibele inzetbaarheid van medewerkers. Voor sommigen is dat echt nieuw en doet een stevig beroep op de weerbaarheid en veerkracht van individuele medewerkers.

 

Kijk ook eens buiten de corporatiebranche

Ook bij Lefier is een grootscheepse reorganisatie aan de gang. Wij reorganiseren in het belang van Lefier en onze huurders. We willen, ondanks de financieel zware tijden voor corporaties, het Lefier blijven met een brede sociale taakopvatting en een ambitie om te investeren in onze woningen. Dit betekent dat een aantal medewerkers buiten de organisatie op zoek zal moeten naar een nieuwe baan.

 

Waar liggen kansen?

Om hier meer inzicht in te krijgen heb ik een poosje geleden en gesprek gevoerd met Loopbaanadviseur Marianne Regtop van Loopbaaninitiatief. Ik was benieuwd welke sectoren kansrijk zijn en waar er nu en op korte en middellange termijn mensen nodig zijn. Dit wilde ik graag onderzoeken om zo eventuele vragen van medewerkers beter te kunnen beantwoorden. Marianne heeft me hier veel over verteld, ook heeft ze me bruikbare tips gegeven over het voeren van perspectiefgesprekken. Al met al ben ik blij dat ik haar gebeld heb!

 

En jij?

Heb je zelf vragen over je loopbaan, wil je tips, neem dan contact op met Margriet of Klaske, de nieuwe gezichten van Loopbaaninitiatief. Ze kunnen je wellicht verder helpen. Naast een gesprek organiseert Loopbaaninitiatief verschillende activiteiten. Activiteiten, die je wellicht nieuwe ideeën laten opdoen of je op een ander pad brengen, zodat je met nieuwe energie een nieuwe weg in kunt slaan. Zo worden er ondermeer workshops, trainingen en een Kijkopjeloopbaan-dag georganiseerd. Er zijn ook stages beschikbaar. Wat ik zelf een prachtig voorbeeld vind van loopbaan dynamiek, is het verhaal van verhuurmedewerkster Anita. Zij laat zich met behulp van haar werkgever WoonFriesland omscholen naar verpleegkundige! Lees hier het verhaal van Anita.

 

Mireille Dijk, manager Woondiensten bij Lefier