Inspiratieverhaal: Mode ontwerper worden

Ik ben Ivonne van der Leij, 40 jaar en al bijna 12 ½ jaar ben ik met héél veel plezier medewerker van Wonen Noordwest Friesland op de Afdeling Huuradministratie. Mijn ogen zijn volledig geopened door het Loopbaanevent van Loopbaaninitiatief op 17 oktober 2017. Toen ik naar huis reed had ik energie voor 10! Mijn gedachten maakten overuren.

 

Ik maak graag mooie dingen met mijn handen, maar de creativiteit die in mij zit kon ik niet zo kwijt op mijn werk als dat ik dat thuis kon. Jaren geleden aan mijn naaimachine eerst begonnen met vilt, laptoptassen, handtassen, portemonnees, kleurrijk en érg leuk om te doen. De overstap naar kleding was eigenlijk zo gemaakt en ik ben dit “gewoon” gaan proberen.

Dat heeft nu zo’n vorm aangenomen dat ik een echte Mode Ontwerper wil worden door een opleiding te volgen bij de NHA. Ik wil geen catwalk met modellen zoals in Parijs en Milaan maar gelegenheidskleding maken, gala, cocktail, black tie misschien zelfs ooit bruidskleding!

 

 

 

Bij de gedachte alleen al word ik erg blij! Het heeft ook zeker een uitwerking op mijn dagelijkse werk bij de woningstichting, dit geeft energie!

Dankzij Klaske en het loopbaanevent weet ik nu dat ik al een hele goede weg ingeslagen ben en ga nu de volgende stap zetten. Eerst netwerken, dus lid geworden van LinkedIn en “snuffelen” bij grote bedrijven in de mode industrie.

 

Een prachtig motto:

“Je weet nooit wat je kunt, als je het niet probeert!”