Interview met Menno Martini; Het stellen van doelen geeft sturing aan je loopbaan

Bij het maken van een loopbaanplanning is het belangrijk om doelen te stellen. Doelen helpen jou als medewerker in je ontwikkeling, zodat je bewuste keuzes kunt maken. Heldere doelen geven sturing aan je loopbaan. Een mooi voorbeeld van een medewerker die de regie neemt over zijn carrière door doelen te stellen is Menno Martini, werkzaam bij De Huismeesters.

 


Menno, zou je eens iets over jezelf kunnen vertellen?

Mijn naam is Menno Martini, ik ben mutatieopzichter bij woningcorporatie De Huismeesters. Ooit, als zestienjarige, ben ik begonnen in de bouw bij Bouwborg. Ik ben hier gestart als timmerman, maar na een aantal jaren timmeren, was ik klaar voor een nieuwe stap.

 

Wat was die nieuwe stap?

Bij Bouwborg hadden wij een 24-uursservice dienst, dit ben ik naast mijn huidige werkzaamheden gaan doen. Dit vond ik heel erg leuk! Het leukste vond ik dat ik helemaal op mezelf aangewezen was en allerlei problemen mocht oplossen. Met veel plezier heb ik dit werk gedaan. Toch miste ik op een gegeven moment de uitdaging… Daarom heb ik gesolliciteerd op de functie van onderhoudsmedewerker bij De Huismeesters.

 

En toen?

Een nieuwe uitdaging, heel leuk! Om mezelf daarnaast te ontwikkelen ben ik weer naar school gegaan. In de avonduren heb ik de opleiding MBO Kaderfunctionaris Bouw en Infra gevolgd. Ik wilde graag een carrièrestap maken en had bedacht dat als er een plekje vrij zou komen als opzichter, ik in ieder geval over het diploma zou beschikken. Mijn doelstelling was: voor mijn 35ste opzichter worden. Mijn manager heeft me erg gesteund en met me mee gedacht, daardoor kreeg ik de mogelijkheid om mee te lopen met de opzichter. Vervolgens deed de kans zich voor dat er een functie vrij kwam als opzichter en heb ik deze met beide handen aangegrepen.

 

Inmiddels heb je je doel bereikt, wat is het vervolg?

Ik ben nu 35 jaar oud en twee jaar mutatieopzichter. Inmiddels heb ik een nieuwe stip aan de horizon gezet; projectleider duurzaamheid. Duurzaamheid en de actuele beweging naar nul-op-de-meter woningen vind ik interessant. Vorig jaar heb ik mijn HBO diploma Bouwmanagement en beheer gehaald en een EPA-W cursus gedaan. In september ga ik de BOB opleiding verduurzaming bestaande woningvoorraad doen en voor volgend jaar staan de opleidingen Prince2 en RgdBoei op de planning. Daarmee hoop ik mezelf voor te bereiden op de volgende stap in mijn carrière. Ik wil deze stap graag voor mijn veertigste zetten. Het stellen van concrete doelen helpt me om regie te houden over mijn loopbaan, het is fijn dat er binnen de corporaties ruimte en kansen worden geboden om hieraan te werken.