DISC is een model waarmee je gedrag inzichtelijk maakt. Gedrag is een combinatie van verbale en non-verbale communicatie. Ieder mens verschilt en vertoont ander gedrag. De DISC analyse geeft jou op een eenvoudige wijze inzicht in de verschillende gedragsstijlen.  Klinkt interessant, of niet?

Een DISC analyse begint altijd met een (online) vragenlijst waaruit per afzonderlijke DISC temperament (Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus) een score komt. Ieder temperament in deze score is even belangrijk. Niet alleen de hoogst scorende, maar ook de laagst scorende temperamenten geven informatie. De uitslag van deze analyse wordt in jouw DISC analyse weergegeven en uitgelegd.

Wat levert de DISC analyse jou op?

Misschien herken jij dat je met sommige mensen net even iets makkelijker kunt communiceren dan met andere mensen. Met de een kun je lezen en schrijven en met de ander voelt het alsof je van twee verschillende planeten komt. De DISC zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in jouw eigen kwaliteiten en de bijbehorende gedragsstijl. Daarnaast helpt DISC je om mensen te leren inschatten op hun gedragsvoorkeuren zodat je jouw communicatie hierop kan afstemmen en aansluiten. Hierdoor kun je nog beter communiceren met klanten, collega’s en anderen.

Binnen de DISC wordt gewerkt met de kleuren blauw, groen, rood en geel. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. Juist de combinatie van de kleuren geeft jouw unieke persoonlijkheid weer. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Dit wordt in de analyse uitgewerkt.

Drijfverenanalyse

De DISC analyse kan worden uitgebreid met een drijfverenanalyse. Waar de DISC gaat over wat we doen, gaan drijfveren veel meer over waarom mensen de dingen doen die ze doen.

Drijfveren geven datgene weer wat men werkelijk interesseert en wat aanzet tot het nemen van actie(=gedrag). Een drijfveer zegt iets over wat iemand wil bereiken, wat iemand beweegt. Een drijfveer geeft weer wat we belangrijk vinden in het leven en vanuit welke situaties we geneigd zijn om in actie te komen.

Juist de combinatie van de DISC gedragsanalyse in combinatie met de drijfverenanalyse geeft een waardevol en compleet beeld van de interactie tussen gedrag en drijfveren. Hierdoor kun je gemakkelijker keuzes maken in bijvoorbeeld een carrièrestap, geschiktheid voor bepaalde typen functies etc.

 Praktische info:

Losse DISC gedragsanalyse € 115,-

Combinatie DISC gedrags- en drijfverenanalyse € 155,-

De analyse ontvang je digitaal inclusief een nabespreking van 1,5 uur.

Om je aan te melden, kun je aan mailtje sturen naar Karin.

Vraag een gratis analyse aan | HRM Profielen