Talent van het Noorden

Ik ben trainee talent van het Noorden. Vanuit dit traineeship werk je bij 3 verschillende organisaties, gedurende 2 jaar. Voordat ik begon in deze branche wist ik niet precies met welke onderwerpen woningcorporaties zich allemaal bezighouden. Het heeft me verrast hoe divers de branche is! De vraagstukken zijn echt heel interessant. Mijn eerste organisatie was woningcorporatie Accolade. Daarna heb ik heb bij Geveke bouw en ontwikkeling in Eelde gewerkt. Momenteel werk ik bij Woonservice in Westerbork. Bij Woonservice werk ik samen met mijn collega’s aan datagedrevenheid binnen de organisatie. We houden ons bezig met verschillende vragen: Wat is datagedrevenheid? En hoe past dit bij Woonservice? Echt een hele leuke taak om mee bezig te zijn.

Traineeship

Door dit traineeship heb ik veel ‘’kijkjes in de keuken’’, en heb ik veel verschillende functies binnen de organisaties gehad. Ik hield me met een breed scala aan onderwerpen bezig: van circulariteit tot en met data. Dit aspect van leren was voor mij een van de redenen om mee te doen met het traineeship. Je leert hoe corporaties werken, en je bouwt kennis daarover op. Daarnaast biedt het programma veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Deze combinatie: vakinhoudelijk en persoonlijke ontwikkeling was voor mij doorslaggevend om me aan te melden voor Talent van het Noorden. Dit is dan ook datgene wat het me heeft opgeleverd; ik heb alle kansen gekregen om me te ontwikkelen. Vooral mijn persoonlijke ontwikkeling zie ik als iets heel waardevols. We hebben trainingen gekregen op dit gebied over persoonlijk leiderschap, goede communicatie en strategisch netwerken. Super interessant!

En nu!

Nu is het traineeship bijna afgerond. In januari ga ik aan de andere kant van de tafel zitten: ik ga bij de gemeente Heerenveen aan de slag. Ik word medewerker beleid, RO en wonen. Ik heb er heel veel zin in om hier aan de slag te gaan!