Hybride werken sessie

Op donderdag 17 maart vond het interview plaats met Renate Wittendorp van Domesta over hybride werken.

Hieronder kun je het interview (ingekort tot 14 min.) terugkijken. Daarnaast is er een samenvatting terug te lezen.

Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op via info@loopbaaninitaitief.nl  

Interview met Renate Wittendorp

  • Waarom ben jij zo enthousiast over hybride werken? De manier van werken, de vrijheid, de balans van privé en werk. Het is gewoon goed geregeld.
  • Kun je ons meenemen waarom hybride werken bij Domesta goed geregeld is? Bijna alle ruimtes zijn voorzien van een scherm aan de wand. Inclusief een camera en met geluidsbox of extra microfoontjes. De verbinding is goed, dus de techniek is goed geregeld.
  • Was die techniek er al? Nee die was er nog niet. Voordat corona begon hadden wij al plannen om ons pand te verbouwen. We wilden meer activiteitgericht werken. Dat heeft geresulteerd in Kies & Werk. Kortom, we hadden de plannen al gemaakt, maar is in een stroomverstelling gekomen door corona.

Kies & Werk = Je kiest zelf waar je werkt. We hebben geen vaste werkplekken meer. Je kan per dag beslissen of je naar kantoor komt of juist niet.

  • Werken alle medewerkers gemiddeld 40% op kantoor en 60% thuis? Nee, we hebben bepaalde functies zoals de Huismeesters en vaklieden waarbij dat niet kan.
  • Is er een werkgroep? Ja, die is er o.a. met HR en Communicatie.
  • Hoe zorg je ervoor dat je wel goed bereikbaar bent als jullie geen vaste werkplekken hebben? Wij maken gebruik van een BYOD-regeling.
  • Zijn er verbeterpunten of tips? Renate geeft aan dat het reserveren van de vergaderruimtes nog niet altijd goed gaat. “Daar zouden we nog wel een aanscherping kunnen doen in onze spelregels”.
  • Jullie hebben met elkaar werkafspraken gemaakt, werkt dat? Ja je moet met elkaar een aantal spelregels vastleggen. Maar dat is niet het enige. “Ik denk dat dit concept werkt omdat ons pand zo is ingericht, de techniek voor elkaar is, we de ruimte krijgen van onze leidinggevenden, het algemeen geaccepteerd is om thuis te werken”. Kortom, de harde randvoorwaarden zijn geregeld.
  • Hoe zorg je ervoor dat jullie straks niet allemaal op dezelfde dag op kantoor zijn en je bijvoorbeeld ruimtegebrek hebt? Je stemt het onderling met elkaar af en met je leidinggevende. En bovendien als je geen werkplek hebt betekent dat niet dat je geen plek hebt om te werken.
  • Tot slot, waarom is hybride werken voor jou zo’n succes? De balans is prettiger.