“Dat het heel belangrijk is om je hart te volgen”

Hoe het begon

In het jaar 2000 kwam ik na mijn studie Facility Management terecht bij Woningbouwvereniging Smallingerland. Ik werd aangenomen in de functie van medewerker Facilitaire Zaken. Ik verzorgde de post, deed de afwas, deed hier en daar wat inkopen en nog veel meer hand- en spandiensten. In 2003, tijdens mijn zwangerschapsverlof, ging Smallingerland fuseren en mocht ik aan het werk in Heerenveen. Daar begon de functie in de inkoop te groeien, eerst als medewerker facilitair en later als inkoper.

Functie Inkoper

Er is veel gebeurd in al die jaren, ik heb zowel Accolade als mezelf zien groeien tot waar we nu zijn. Naast mijn gewone werkzaamheden zat ik in de PV, BHV, organiseerde ik 7 jaar Sinterklaas, was ik duurzaamheidsambassadeur, contractbeheerder, etc. Ik heb alles met veel plezier gedaan en Accolade is zo onderdeel van mij geworden.

Maar toch kriebelde er iets. Een aantal jaren geleden ben ik op zoek gegaan naar de passie in mijn werk. Door ervaringen en gesprekken met o.a. Loopbaaninitiatief kwam ik erachter dat ik de zorg erg mistte. Dit zaadje was al gepland in mijn eerste vooropleiding: Verzorging. Dit zaadje kwam door Loopbaaninitiatief tot kiemen.

Door een aantal persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren kwam ik uit bij de uitvaartsector. Accolade stond achter mij en ik kon de opleiding tot uitvaartverzorger gaan volgen. En wat een leuke opleiding bleek dat! Een jaar lang studeren plus stagelopen, het voelde goed, een schot in de roos. Ik behaalde mijn diploma en toen? Ik ben gaan solliciteren, maar dat viel nog niet mee in deze sector. Totdat ik een half jaar na een erg leuk sollicitatiegesprek terug werd gebeld door een uitvaartbedrijf uit Wolvega, of ik nog interesse had.

Ambitie

Dit is nu bijna een jaar geleden, ik ben daar met veel plezier gaan werken en heb het er erg naar mijn zin. In het begin liep ik mee met de andere uitvaartverzorgers maar inmiddels werk ik al een half jaar zelfstandig en ik heb gemerkt dat het werk goed bij me past. Ik luister naar de mensen, doe de laatste zorg, ben er voor ze, neem ze alles uit handen en zorg voor een goed afscheid op een voor hun passende manier. Ik doe het werk vanuit mijn hart en mensen zien en voelen dat, dat voelt speciaal. Ik heb het afgelopen jaar door dit Loopbaaninitiatief en de flexibiliteit binnen en van Accolade de kans gekregen om het te proberen, kijken of het echt iets voor me is. Omdat het wederzijds goed gaat hebben ze mij een vast contract aangeboden. Ik heb die geaccepteerd en ik ga na 20 jaar Accolade verlaten.

Meegeven

Wat ik wil meegeven is dat het heel belangrijk is om je hart te volgen en het bespreekbaar te maken met de mensen om je heen. Ik ben begonnen bij Loopbaaninitiatief maar ook in gesprek gegaan met mijn werkgever. Hoe meer ik erover sprak hoe duidelijker het voor me werd. De stappen die ik heb genomen zijn doodeng maar voelen zo goed omdat ik nu werk doe vanuit mijn hart. Ik heb mezelf leren kennen en dat is iets wat ik iedereen gun.