“Als je iets wil moet je zelf stappen zetten”

Huidige functie

Liza Wagenaar werkt nu als Projectleider Vastgoed bij Acantus.

Hoe het begon

In september 2019 is Liza aangenomen op de functie van Medewerker Project ondersteuning bij Acantus. Door een reorganisatie bij de Rabobank raakte zij eerder haar baan kwijt. Met haar opleiding Vastgoed & Makelaardij kwam deze functie op het juiste moment voorbij.

Project ondersteuner is een functie waarbij je voornamelijk op kantoor werkt en je veel administratieve taken afhandelt. Al snel heeft Liza zich de functie eigen gemaakt en wilde graag meer taken op zich nemen, dingen regelen en was op zoek naar de uitdaging in haar functie. Ondanks dat Liza niet actief op zoek was naar een andere baan, werd ze toch direct enthousiast over de openstaande vacature in juni 2020 van Projectleider binnen Acantus.

Ambitie

Ze heeft haar ambitie kenbaar gemaakt bij haar leidinggevende en hem gevraagd of hij mogelijkheden voor haar zag om te solliciteren. Ze werd doorverwezen naar de betreffende afdeling en is daar het gesprek open en eerlijk aangegaan. Ze had immers geen concrete werkervaring als projectleider. Met stimulerende en motiverende berichten van collega’s heeft ze de gok gewaagd en gesolliciteerd. En ze is het geworden!

Momenteel volgt zij een POST hbo-opleiding aan de Hanze hogeschool voor Project Management. Deze rond ze hopelijk in december af. Ze is werkzaam als projectleider en doet inmiddels meerdere projecten geheel zelfstandig. “Een leuke functie waarbij ik elke dag nieuwe dingen zie en leer” aldus Liza.

Ze gebruikt haar opleidingsbudget ook voor haar jaarlijkse her certificering als Makelaar.

Heb je nog een tip voor corporatie collega’s die ook een stap willen maken?

Ga in gesprek over jouw toekomst en maak je ambitie kenbaar bij je leidinggevende of HR-afdeling.