Week van de Uitwisseling

Een medewerker uit de corporatiesector vertelt over zijn ervaring met de Week van de Uitwisseling.

Waar ben je geweest?

In de week van de uitwisseling mocht ik onder meer een kijkje nemen bij de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen op het sociaal domein.

Hoe zag jouw dag eruit?

Door twee enthousiaste medewerkers van het dorpenteam ben ik de ochtend op sleeptouw genomen. Zij hebben eerst wat over hun werk verteld en wat dat zoal inhoudt. Vervolgens zijn wij gaan kijken op een spreekuur in een dorp en daarna nog op het klantcontact centrum van de gemeente Tytsjerksteradiel. Ik heb een redelijk goed beeld gekregen wat er zoal in een dorpenteam gebeurt.

Wat heeft het je uiteindelijk opgeleverd?

Ik zie ook wel raakvlakken van het gebiedsteam/dorpenteam met de woningcorporatiesector. Ik denk dat we elkaar prima kunnen aanvullen. Denk aan betalingsachterstanden (huur, maar ook gas, water, elektra, ziektekostenverzekering.) preventie, overlast, vul maar in.  Het lastige is denk ik de AVG maar daar ligt ook wel weer de uitdaging. Maar uitgangspunt is voor ons beiden gelijk: we willen er zijn voor de klant/mens die wij als organisatie bedienen.

Wat is het effect in je huidige functie?

De week van de uitwisseling is zeer geschikt om eens in de keuken van een ander bedrijf/instelling te kijken, maar ook eens goed om naar je eigen loopbaanontwikkeling te kijken. Ik raad het iedereen aan om dit eens een keer te doen! Iedereen bedankt die deze dag mogelijk heeft gemaakt.