Toolplank

Wil je op een interactieve manier aan de slag met je team en met je collega’s? Kijk dan eens in onze toolplank. Je vindt hier verschillende spellen en tools die je kunt lenen over onder meer teamontwikkeling, talenten in kaart, competenties in zicht en inspiratie over duurzame inzetbaarheid.

Zoek iets uit en we sturen het op!

Heb je een spel of boek uitgezocht en werk je bij een van de woningcorporaties die bij ons is aangesloten?
Mail dan naar Loopbaaninitiatief en we sturen het naar je toe!

Omdenken Het Kaartspel

Een leuk kaartspel met provocerende vragen, waarmee je elk probleem tot een mogelijkheid omdenkt. Voor thuis, op het werk of met je oma. Doel van het spel is een probleem ‘om te denken’ in een mogelijkheid. De spelers doen dit door het stellen van de vragen die op de kaarten staan. doen Het probleem wordt dus niet opgelost, maar het wordt gebruikt om er een nieuwe mogelijkheid van te maken.

Inspiratiespel

De bedoeling van dit kaartspel is mensen met elkaar in gesprek te brengen over hetgeen hen inspireert, van binnen uit motiveert. Het Inspiratiespel geeft richting bij het beantwoorden van de vraag: Wat wil ik? Het spel bestaat uit 140 kaarten, verdeeld over vier groepen.

Koerskaart Duurzame inzetbaarheid

Hoe blijf je goed, gezond en met plezier aan het werk? Hoe zorg jij ervoor dat je jouw talenten ten volle benut? En hoe zie jij je toekomst? Het is belangrijk om af en toe stil te staan bij dit soort vragen. Dit vergroot jouw duurzame inzetbaarheid. Met deze ‘KoersKaart’ gaan jullie met elkaar in dialoog over werk en toekomst. Door je wensen en behoeften met elkaar te delen en elkaar te ondersteunen.

Het spel van goud

Met dit spel, gebaseerd op het boek GOUD heb je (bijna letterlijk) goud in handen. Het staat bol van prikkelende vragen en verrassende opdrachten die je helpen uitvinden waar jouw kansen liggen om je ambities te realiseren. Spelenderwijs beantwoord je vragen die er écht toe doen. Je ontdekt, met hulp van je medespelers, je waarden en talenten: het goud in jou. Je potentieel wordt inzichtelijk en je persoonlijke kompas ontstaat als vanzelf. Zo breng je focus aan in je ambitie.

Het Groot Werkvormenboek

Het Groot Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die bijeenkomsten en vergaderingen op een en frisse en resultaatgerichte manier wil vormgeven.

Dit boek bevat maar liefst 120 verschillende werkvormen, geordend naar doelstelling, zoals: kennismaken, uitwisselen, kennis overdragen, discussiëren, beslissen, brainstormen, plannen maken, evalueren, vaardigheden oefenen en informeren. Het boek geeft ook uitleg over de theorie en gedachtegang achter het kiezen en het gebruiken van werkvormen. Het zet tips, trucs en valkuilen voor het succesvol begeleiden van iedere afzonderlijke werkvorm overzichtelijk op een rij.

Breng je talent in kaart

De kaartenset Talenten is een aparte uitgave van de kaartenset Talenten uit het boek Talent in Kaart, aangepast voor regelmatig gebruik in coaching en training.
Met deze kaartsorteeropdracht breng je op een gestructureerde en laagdrempelige manier je talenten in kaart. De kaartenset bestaat uit zestig kaarten inclusief twee opdrachten. Hij is geproduceerd op stevig papier op ’speelkaartformaat’ en wordt geleverd in een handig bewaardoosje van kunststof. Gebruik jij de Talentkaarten ook zo vaak? Dan is deze aparte, duurzame kaartenset wat voor jou!

Het Competentiespel

Welke competenties heb ik in huis? Waar ben ik goed in? Welke kwaliteiten moet ik nog verder ontwikkelen om mijn functie goed te kunnen uitvoeren? Welke competenties heb ik nodig als ik die nieuwe baan wil hebben? Speel het Competentiespel en je krijgt antwoord op al deze vragen.
Competenties zijn kwaliteiten of vaardigheden die tot uiting komen in succesvol gedrag. Vrijwel alle competenties kunnen ontwikkeld worden. Die ontwikkeling begint met weten waar je nu staat, dus weten in welke mate je over bepaalde competenties beschikt en duidelijk weten waar je naartoe wilt, dus welke kwaliteiten je moet of wilt ontwikkelen.
Dit spel helpt je daarbij. Het geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en in wat je zou kunnen veranderen om beter en prettiger te functioneren. Daarnaast kun je het gebruiken om competentieprofielen voor allerlei functies en rollen te maken, en loopbaanmogelijkheden uit te zetten. Je speelt het alleen, met z’n tweeën – bijvoorbeeld met je collega, leidinggevende of coach – of met je hele team of afdeling.

Boek Het nieuwe samenwerken

De rol van vakspecialisten in organisaties neemt steeds meer strategische proporties aan, terwijl de traditionele rol van het management afneemt. Werken betekent vaker samenwerken in gelijkwaardigheid in verschillende teams, die per thema van samenstelling veranderen: het nieuwe samenwerken.

Wanneer vakspecialisten grotere zeggenschap krijgen en verder vooraan in het besluitvormingsproces zitten, heeft dit grote voordelen voor organisaties. Er worden minder onnodige fouten gemaakt door gebrek aan kennis, en de kwaliteit van het afgeleverde product gaat omhoog dankzij hun vakmanschap. Als de kennis van specialisten gaat stromen, komt er flow in de organisatie door specialisten die zich hebben ontwikkeld qua impact en (zelf)leiderschap, dankzij Specialist Development-leerprocessen.

Spelen met talenten

‘Wat kan ik?’ ‘Wat wil ik?’ ‘Wat is de volgende stap in mijn loopbaan?’ Spelen met talenten is ontwikkeld voor begeleiders – (loopbaan)coaches, trainers, personeelsmanagers en leidinggevenden – als tool om het beste uit anderen te halen, hen te inspireren en te stimuleren. Door de originele en speelse vragen kun je samen met je medewerkers, cliënten of studenten duidelijkheid krijgen over waar hun sterke kanten liggen en hoe ze daarmee concreet aan de slag kunnen gaan. Met loopbaanvragen als: ‘Met wie van je vrienden zou je een maand lang van baan willen ruilen?’ ‘Wat beschouw jij als je grootste succes op werkgebied?’ ‘Welke kennis of persoonlijke inzichten zou je willen doorgeven aan anderen?’ Dit spel helpt mensen te ontdekken waar ze goed in zijn, wat ze leuk en belangrijk vinden. Die inzichten helpen hen hun doelen helder te krijgen, waarna ze actie kunnen ondernemen om ze te verwezenlijken.

Iets gevonden?

Heb je een spel of boek uitgezocht en werk je bij een van de woningcorporaties die bij ons is aangesloten?
Mail dan naar Loopbaaninitiatief en we sturen het naar je toe!