Woningcorporaties doen en organiseren veel op het gebied van leefbaarheid. Inspirerende initiatieven en geslaagde projecten, maar er zijn vast ook briljante mislukkingen. Over deze projecten wil je toch meer weten! Waarom was het een succes? Waarom werkte het niet? Het komt allemaal voorbij tijdens Tour Du Nord.

Tour Du Nord?                                                         

Een tour met verschillende etappes die door Groningen, Friesland en Drenthe voert. Langs mooie initiatieven op het gebied van leefbaarheid. Georganiseerd voor en door woningcorporaties. Om te inspireren, te motiveren en elkaar op mooie ideeën te brengen! Net als de echte tour verdelen we de etappes over meerdere dagen.

Voor wie?

De tour is voor corporatiecollega’s. Maar, initiatieven op gebied van leefbaarheid organiseren we bijna nooit alleen. Daarom zijn ook jullie samenwerkingspartners van harte welkom bij de Tour.

De 1e etappe: De start van de tour werd georganiseerd door woningcorporatie Woonborg.

De 2e etappe: Was op 14 juli en werd georganiseerd door woningcorporaties Nijestee & Lefier

De 3e etappe: Vond plaats op 22 september bij Wold & Waard in Leek.

De 4e etappe: was op 27 oktober bij woningcorporatie Actium in Assen.

De 5e etappe: donderdag 24 november door woningcorporatie Domesta 13.00 – 17.00 uur

We heten jullie graag welkom bij Domesta! Deze etappe heeft als thema “Vooral Deurdoen”.

We nemen jullie mee naar een oud UWV kantoor (in een bosrijke omgeving) dat is omgebouwd tot een appartementencomplex, de Bosvlinder. Op deze prachtige plek wonen niet alleen statushouders en mensen die met spoed een huis nodig hebben. Maar ook huurders die met een motivatie hebben aangegeven wat zij kunnen bijdragen aan het wonen in de Bosvlinder.

Daarna gaan we naar een andere locatie voor ons volgende onderwerp. We hebben namelijk gemerkt dat het voor veel van onze huurders lastig is om hun tuinen netjes te houden, door bijvoorbeeld gezondheidsklachten, ouderdom, enzovoort. We hebben verschillende ideeën bedacht, zoals de Basistuin en het inzetten van een Wijkbedrijf. Hoe gaat dit nou in de praktijk? Ook wij blijven in ontwikkeling, nieuwe ideeën zijn altijd welkom!

Al nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op! Er is plek voor maximaal 30 personen

Het Programma:

13.00 tot 13.30 uur Inloop
13.30 Welkom + presentatie Boslaan/Basistuin/Wijkbedrijf
14.00u Vertrek Bus
14.15u Aankomst de Bosvlinder
14.45u Vertrek Bus
15.00u Aankomst Bargeres
16.00u Vertrek Bus
16.15u Borrel Westeind kantoor Domesta

Start locatie: Kantoor Domesta, Westeind 50 in Emmen.

We horen graag of jij erbij bent en wie je meeneemt. Klik op de ‘Ik meld mij aan’ knop hieronder. Aanmelden kan tot en met maandag 21 november. Wees er snel bij, want er is plek voor 30 mensen!

Heb je je aangemeld en kun je er onverhoopt niet meer bij zijn? Meld je dan zo snel mogelijk af via info@tour-du-nord.nl. Dan kunnen wij iemand anders blij maken met jouw plekje.

Aanmelden

Anneli Bouckaert, manager Woondiensten van Wold & Waard:

“Het idee voor de Tour du Nord is ontstaan op een bijeenkomst over leefbaarheid. We kwamen tot de conclusie dat we deze initiatieven eigenlijk te weinig met elkaar delen. Ter inspiratie, maar ook ter lering en vermaak. Want sommige initiatieven zijn gelukt en geland, maar sommige zijn ook briljant mislukt. Hoe gaaf zou het zijn als we dat meer met elkaar kunnen delen? Een club enthousiastelingen is aan de slag gegaan zo ontstond: Tour Du Nord!”

Team Tour Du Nord

Jasper Bron & Roos Oosten – Lefier
Margriet Ausma & Hanneke Willekens – Accolade
Ingrid Lindeboom & Mariëlle Pronk – Woonservice
Anneli Bouckaert & Martha de Boer – Wold & Waard

Heb je een vraag of wil je contact met ons opnemen? Stuur dan een e-mail naar info@tour-du-nord.nl

Volg ons op LinkedIn en Instagram voor het laatste nieuws!