Met welke energie ga jij het nieuwe jaar in?

 

We weten steeds beter hoe we energie kunnen besparen, maar doen dat lang niet altijd. Werkt bijvoorbeeld de informatie op een label bij het kopen van een nieuwe koelkast wel? Waarom wel/niet? En wat kunnen we doen om energiebewust(er) te handelen? 

 

Op donderdag 25 januari komt Linda Steg, hoogleraar omgevingspsychologie van de RUG, langs om ons hier meer over te vertellen. Steg doet onder andere onderzoek naar een verklaring van autogebruik, huishoudelijke energiegebruik en het stimuleren van energiebesparing. Uit haar onderzoek bleek dat als het gaat om het milieu, we ons minder laten leiden door kosten-batenanalyses, feiten en argumenten en meer door normen, waarden en gevoelens.

 

Tijdens het tweede gedeelte van de avond zullen we zelf actief aan de slag met de verschillende energievormen. Energietransitie is een hot item, maar hoe werkt het nu echt? Het lijkt simpel, maar ook hier gaat het om de balans te vinden tussen gebruiker, leverancier en andere partijen.  Welke energiebronnen ga jij gebruiken?

 

We sluiten af met een borrel.

 

Begin het jaar vol nieuwe energie en meld je nu aan voor deze Younglink bijeenkomst!

 

Wanneer: donderdag 25 januari vanaf 19.00 uur

Waar: Energy Barn, Zernikelaan 17 in Groningen

Wil je meer weten en je aanmelden? Dat kan hier.