5 tips om uit je comfortzone te komen met minder moeite

Ben je bekend met je comfort zone? Het is dat plekje waarop je je naar alle waarschijnlijkheid nu bevindt. De comfort zone is dat plekje waar jij je prettig en veilig voelt, en de meeste mensen durven hem vrijwel nooit te verlaten.

Het is fijn als alles voorspelbaar is. Dat je leven rustig voortrolt, en je geen angsten hoeft te hebben. Je kunt je leven zo inrichten dat het totaal comfortabel is. Niet teveel nieuwigheden, geen dingen die je eng vindt en geen onverwachte uitdagingen. Maar, zo’n leven is saai.

Je weet wat er gebeurt als je volledig comfortabel bent. Lekker ingerold in een dekentje voor het haardvuur, met snacks, tv en een drankje bij de hand. Je dut in. Je voelt je fijn, maar ook leeg van binnen.

Sterker nog, een leven vol comfort zuigt het leven uit je. Voor je het weet zit je gevangen in een enorme sleur, en verander je in een soort zombie: Je leeft maar je lééft niet.

Door je comfort zone uit te breiden krijg je opnieuw het gevoel dat je leeft. Door enge dingen te doen gaat je hart sneller kloppen, je bloed sneller stromen. Je humeur verbetert en je voelt je fantastisch! Je wordt geconfronteerd met je angsten en onzekerheden waardoor je groeit. Je zelfvertrouwen groeit, je zelfbeeld neemt toe en je leven krijgt simpelweg veel meer pit! Dus stop met dutten, gooi dat winterdekentje van je af en kom uit je veilige wereld!

Hoe kun je nu uit je comfort zone komen? Het is minder eng dan het lijkt. Deze 5  tips van Jelle Hermus van SoChicken helpen je alvast op weg.

Bron: https://sochicken.nl/