Aftrap Maand van de Vitaliteit

Vandaag, maandag 18 september, begint onze maand van de Vitaliteit. Deze organiseren we met vier andere regionale samenwerkingsverbanden, zodat we je een nog breder aanbod kunnen bieden. En daar is ruim gebruik van gemaakt, dat blijkt wel uit het overweldigend aantal aanmeldingen dit jaar. Bijna 600 aanmeldingen maar liefst!

Ben je erbij of kans gemist? Hier een cadeautje voor jou.

Is het jou gelukt om een plekje te bemachtigen? Gefeliciteerd! Want dat betekent dat je investeert in vitaal werken én leven.
Maar misschien greep jij er net naast? Geen nood. Met de vier andere regionale samenwerkingsverbanden denken hoe we de meest populaire webinars opnieuw aan kunnen bieden, dus hou de nieuwsbrief in de gaten.
In dit bericht nemen we je alvast mee wat vitaliteit eigenlijk is. En vind je verderop als cadeautje de Vitascan.

Vitaliteit? Eigenlijk heel (Vita-)logisch
Met plezier en energie werken en leven willen we allemaal. Maar hoe doe je dat? Elke dag 2 ons groenten en 2 stuks fruit eten? Vier keer per week naar de sportschool en dagelijks inchecken op de Ommetjes app? Allemaal goede acties. Maar er is meer.
Want ook al heb je de Voedingsschijf van Vijf in je binnenzak, ben je fysiek superfit, wanneer je omgeving veel van je vraagt (kinderen, mantelzorg etc.) of je je dagelijks door je werkdag heen sleept omdat jouw werk (als je heel eerlijk bent) eigenlijk niet bij je past dan kost dat veel energie.
Vitaliteit is veel meer dan gezond eten en voldoende bewegen. Daarom hanteren wij de Vitaliteitsschijf van Vijf vanuit het Vitalogische gedachtengoed. Wat je daarin vindt? De vijf aandachtgebieden van vitaliteit. En deze zijn:

1. Vitalogisch: Wees zelfbewust, houd de zaag scherp en blijf je ontwikkelen;
2. Fysiologisch: Beweeg voldoende, eet gezond, en neem voldoende rust;
3: Psychologisch: Alles wat je aandacht geeft groeit, richt je op het positieve;
4: Ecologisch: Zoek een (werk)omgeving dat bij jouw mentale en fysieke gestel past;
5: Filosofisch: Weet wat je levensdoel is en ga voor werk waar je ertoe doet

Cadeautje! Doe de Vita-scan.
Meten is weten. En om te weten hoe jij scoort op de Vitaliteitsschijf van Vijf mogen wij jou de Vita-scan aanbieden. Met 20 vragen, krijg je direct een beeld aan welke knop van de Vitaliteitsschijf van Vijf jij kan draaien. Een mooie manier om aan de maand van de vitaliteit te starten.
En voor een inspirerende tip, bekijk hieronder het filmpje van Klaas Koster, de founder van de Vitalogie en de Vitalogische beweging voor werkend Nederland.

We wensen je veel plezier en inspiratie in de maand van de vitaliteit.

Mede namens Corpofit, Kracht in mobiliteit, KLIMMR en Samenwerk@corporatie