Boekensuggestie september

Deze maand hebben we de volgende boekensuggestie voor jou:

Tweebaans werk is het eerste boek over ‘hybride professionals’, ‘tweebaners’ of ‘multi-jobbers’. Het zijn de mensen op de arbeidsmarkt die meerdere banen combineren. Geschreven door dé experts op het gebied van de combibaan. Een boek voor wie het al doet én voor wie het wel wat lijkt.

‘832.000 mensen hebben reeds twee banen’ – CBS 

Meerdere banen combineren

Werk is belangrijk. Jij bent veelzijdig. Als jij niet in een hokje past, waarom zou je dan wel maar één baan hebben? In dit boek laten tweebaners Luc Dorenbosch en Mark van Vuuren zien hoe je ook tot je recht komt door twee banen te combineren – in loondienst of als zzp’er. Wist je dat er al meer dan 800.000 mensen zijn die er meerdere banen op nahouden? Het grootste deel kiest daar zelf voor. Waarom worden zij blij van een baan erbij?

Twee banen tegelijk, hoe doe je dat?

Tweebaans werk verkent de route van en-en in plaats van of-of. Loopbaankeuzes zijn niet altijd kruispunten. Je hoeft niet altijd te kiezen. Hoe zou jouw weg eruitzien als je het allebei kunt doen? Dit boek geeft inzicht in hoe je met meerdere banen werkt en wat het kan bijdragen aan je werkuitdaging en werkplezier. Het biedt een grondige beschrijving van het fenomeen en een praktische, realistische handleiding voor wie het wil verkennen. Zo verrijk jij je werk en jouw leven terwijl je de kans verkleint op vervreemding en vastroesten. Dit boek laat zien hoe je een sterke ‘combi-deal’ met je baas kunt sluiten.

Voor wie

Voor HR-professionals en management biedt het boek een kennismaking met ‘de dubbele loopbaan’. Het werpt een nieuw licht op hoe je (ook samen met andere werkgevers) de mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers effectief kunt stimuleren. Loopbaanadviseurs kunnen tweebaans advies aan hun dienstenpakket toevoegen.