CNV onderzoek: thuiswerken op zijn retour

Uit CNV-onderzoek blijkt dat steeds meer werkgevers hun medewerkers verplichten om op kantoor te werken, maar heeft dit wel positieve effecten? Dit zijn de opvallende bevindingen uit het onderzoek:

Voor 63% van de werknemers is thuiswerken essentieel om gezond te blijven werken. 68% van de respondenten werkt thuis efficiënter én effectiever dan op kantoor. 42% werkt het liefst thuis en 80% werkt graag hybride. Het is duidelijk dat thuiswerken niet alleen gunstig is voor de gezondheid, maar ook de productiviteit stimuleert.

80% van de ondervraagden geeft dus de voorkeur aan hybride werken. Dit biedt werknemers niet alleen de vrijheid om hun werkplek te kiezen, maar heeft ook voordelen voor het milieu en de werk-privébalans.

Voor bepaalde sectoren, zoals de overheid en zakelijke dienstverlening, wordt het verplicht om aanwezig te zijn op kantoor. Dit terwijl veel van deze beroepen even goed vanuit huis kunnen worden uitgevoerd.

Deze inzichten bieden stof tot nadenken voor zowel werkgevers als werknemers, en benadrukken het belang van een flexibele aanpak.

Lees hier het onderzoek>>>

(Bron: CNV + FLOW)