Design Thinking 2-daagse

Stop met vergaderen

Iedereen maakt het wel eens mee. Je zit in een project dat zich voortsleept van vergadering naar vergadering. De eerste 10 minuten gaan op aan laatkomers en de vraag ‘wie zou er ook al weer wat doen?’. Bij vergadering 4 is de zin om wéér alles op te rakelen wat er de vorige keren besproken is je ontnomen. Je wilt actie.

Dat kan als je je project aanvliegt met Design Thinking. Het is een krachtige methodiek waarin je in korte tijd het vraagstuk grondig verkent en er een oplossing voor maakt in de vorm van een prototype. Dat prototype test je. Uitrollen is een verboden woord hierbij. Uitproberen ga je het…

Je kunt Design Thinking inzetten voor complexe vraagstukken. ‘Vijf dagen onder water’, noemen we dat. Supergave werkweken zijn dat.

Toch hoef je niet een hardcore sprintweek te doen om design thinking van toegevoegde waarde te laten zijn. Het kan ook kleiner, de methodiek kent krachtige instrumenten die in vele situaties toepasbaar zijn. Met een paar gouden regels breng je een vraagstuk een stap verder in co-creatie.

Je kunt er les in krijgen, dan kun je het ervaren. Het zijn principes, dat is het fijne eraan. In twee dagen vertellen we je er alles over en laten we je kennis maken met werkvormen die werken.

Voor wie is het?

  • voor mensen die vergaderen zat zijn en beweging in een vraagstuk willen
  • voor facilitators die er een krachtige methodiek bij willen hebben
  • voor veranderaars die gereedschap zoeken om concreet te worden in innovatie

Er is plek voor 10 deelnemers.

Boek je plekje voor 8 en 9 maart 2023