Effectief omgaan met je energie

Wil je effectief omgaan met jouw energie? Wissel dan inspanning af met jezelf opladen. Opladen kan je doen op twee manieren: door rust en door energie gevende activiteiten.

 1. OPLADEN IS NIET HETZELFDE ALS NIETS DOEN

Om effectiever om te gaan met je energie is het belangrijk uit te vinden hoe je jezelf oplaadt. Opladen doe je natuurlijk door rust, maar ook door dingen te doen waar je energie van krijgt. Voor de één is dat beweging, voor de ander iets creatiefs, schilderen, theater, dans. Ben je extravert? Dan laad je op door onder de mensen te zijn. Gezelschap geeft je energie. Introvert? Zorg dan voor alleen-tijd. Thee, bank en boek. Geniet!

2. MEER INSPANNING BETEKENT NIET MEER OF BETER RESULTAAT

Een bekende denkfout: harder werken is beter. Soms heb je juist een verschuiving van je focus nodig om tot een beter resultaat te komen. Dus niet harder werken, maar je aandacht beter richten. Als leidinggevende is het bijvoorbeeld een kunst om niet alles naar je toe te trekken. Durf andere hun fouten te laten maken. Bedenk steeds bij wat je doet: is dit input gericht? Of gericht op resultaat? Stap uit de collectieve reflex van hard werken en ga voor hard resultaat.

Ben je benieuwd naar de 7 andere tips, lees dan hier het hele artikel van careerwise.nl