FLOW benchmarksessie arbeidsmarktonderzoek

Welke ontwikkelingen zijn er op de sectorale arbeidsmarkt van woningcorporaties tussen nu en 2025? Waar liggen de kansen en prioriteiten? Welke mogelijkheden en oplossingen zijn er voor personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid van jouw corporatie? Deze en andere vragen zijn onderzocht in het Arbeidsmarktonderzoek van de sector, dat eind oktober gepubliceerd wordt. Ben jij één van de 124 werkgevers (43%) en 4233 (16%) werknemers die hebben meegedaan met het onderzoek, dan ontvang je op dat moment per mail je eigen uitkomsten in een individuele rapportage.

Vergelijk, leer en haal ideeën op voor jouw praktijk

Als vervolg op dit onderzoek organiseert FLOW vijf sessies verspreid over het hele land. Niet alleen om de uitkomsten te bespreken, maar juist ook om je eigen uitkomsten naast die van anderen te leggen en daaruit nieuwe inzichten te krijgen: Hoe doen we het op leren en ontwikkelen? Hoe zit het bij ons met de krapte van de uitgelichte vakgebieden? Hoe zit het met de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers? Waar liggen de prioriteiten? Wat zijn mogelijke oplossingen en kunnen we elkaar hierbij helpen?

Voor wie

HR-adviseurs, leidinggevenden, beleidsadviseurs, OR-leden en andere betrokkenen bij personeels- en organisatiezaken binnen woningcorporaties.
Je kunt ook deelnemen aan een van de sessies als je corporatie niet heeft deelgenomen aan het onderzoek.

Veilig delen en verdiepen

Heeft je corporatie deelgenomen aan het Arbeidsmarktonderzoek, geef dan na inschrijving en uiterlijk 2 weken voor de datum van de sessie aan:

  • of je toestemming geeft voor het geanonimiseerd delen van jouw uitkomsten met die van anderen
  • of je verdieping wilt op specifieke onderwerpen uit jouw individuele rapportage. FLOW maakt dan uit haar digitale dashboard een maatwerkrapport voor jouw corporatie.

Mail uiterlijk 2 weken voor de sessie je toestemming en/of maatwerkvraag naar arbeidsmarktonderzoek@flowweb.nl.

Aanmelden

Voor iedere sessie is ruimte voor maximaal 15 personen, dus reserveer alvast een plekje voor een van de beschikbare data en:

  • krijg inzicht in waar de focus binnen jouw corporatie ligt en vergelijk deze met anderen
  • spar met andere P&O’ers over concrete oplossingen
  • deel je kennis en ervaring met andere P&O’ers in de sector
  • bepaal de eerste stappen en acties om jouw organisatie een lerende organisatie te maken.

Aanmelden kan hier >>>