Hieroo – Dat(a) is leefbaarheid!

Leefbaarheid in de wijk gaat over het aangenaam wonen, werken en leven van inwoners in de eigen omgeving. Het is een van de belangrijkste thema’s van organisaties als gemeentes en woningcorporaties. Ook beleidmakers zijn hier volop mee bezig. Maar hoe weten we of leefbaarheid in de wijk verbeterd? Hoe meten we leefbaarheid?

Data en leefbaarheid
Data over leefbaarheid is te vinden in bijvoorbeeld verkeersdata, in meldingen over openbare ruimtes, veiligheidscijfers en in demografische of sociale data die een beeld geven van de mensen in de wijk. Hoe is deze data van verschillende partijen als gemeenten, politie, GGD en woningcorporaties te combineren? Wat kunnen we leren van elkaar in het meten van de leefbaarheid in de wijk? 

Hieroo en SeederDeBoer organiseren 17 mei een event met als thema Dat(a) is leefbaarheid! voor organisaties in Noord- en Oost-Nederland die hier in hun dagelijks werk mee te maken hebben. Samen willen we in gesprek gaan over wat leefbaarheid is, hoe we data kunnen inzetten om het meetbaar te maken en uiteindelijk hoe we kunnen samenwerken om leefbaarheid te verbeteren. Ter inspiratie neemt Kim van den Eijken ons mee in een succesvolle casus over hoe zij een grootschalige ketensamenwerking met betrekking tot data heeft opgezet tussen het CBR en de politie. 

Programma
Op woensdag 17 mei ben je vanaf 14.45 welkom in De Pijp aan het Boterdiep 69-1 in Groningen. Om 15.00 start het programma, dat duurt tot uiterlijk 18.00. Afsluitend is er een gezellige borrel om na te praten.

Ben je er ook bij?
Leuk! Schrijf je in via onderstaand formulier!

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar Christian.brinks@hieroo.nl. Tot woensdag 17 mei!

Datum: 17/05/2023
Aanvang: 15:00 – 18:00
Locatie: De Pijp – Boterdiep 69-1, Groningen