Intermediair | Sollicitatiegesprek waar moet ik op letten

Solliciteren tijdens de coronacrisis is lastig. Veel branches liggen stil en het aantal vacatures loopt terug. Des te belangrijker is het om extra op te vallen tijdens je sollicitatie. Hoe doe je dat?

Wil je überhaupt kans maken op een baan, dan moeten je cv en motivatiebrief uiteraard goed zijn. Maar ben je al een ronde verder en breekt de fase van sollicitatiegesprekken aan, dan ligt daar je kans om extra op te vallen. Of het nu een groepssollicitatie, een-op-eengesprek of kruisverhoor wordt, het zwaartepunt bij het vinden van de juiste kandidaat ligt voor werkgevers in een goed sollicitatiegesprek.

Maar wat willen werkgevers nou echt horen tijdens een sollicitatiegesprek? Intermediair maakte eerder dit overzicht met de negen scherpste vragen die CEO’s, topmanagers en ondernemers kunnen stellen. Wat bleek? Het is essentieel om tijdens het gesprek te laten zien wie je écht bent. Doe jezelf dus niet mooier, beter of anders voor: werkgevers proberen door te dringen tot wat jou heeft gemaakt tot de persoon die je nu bent. Balans in het geven van je antwoorden (niet te lang en niet te kort, niet te grappig en niet te saai) is daarbij de sleutel.

Lees het artikel hier >>>