Intermediair – Zo helpt software je om je thuiswerkdag goed in te delen

Door intermediair 

Hoe zorg je ervoor dat je je werkdag goed indeelt, nu je huis en kantoor dezelfde plek zijn? Thuiswerksoftware van Microsoft en Google biedt verschillende functies om je daarbij te helpen, zoals virtueel forensen en ‘focus time’.

Als er één bedrijfstak is die profiteert van al het thuiswerken, dan zijn het de aanbieders van kantoorsoftware voor mail, agenda’s, videobellen, tekstverwerken en dataopslag. Stond je virtuele werkplek al in een omgeving van waarschijnlijk Microsoft 365 of Google Workspace (voorheen GSuite), ruim een jaar geleden werd het hele kantoor voor velen virtueel.

Hybride werken

Door de corona-epidemie is het thuiswerken, dat sporadisch al gebeurde, snel toegenomen. Werkgevers die er niet erg happig op waren, zagen dat mensen thuis net zo productief kunnen zijn, en het scheelt een hoop reiskosten en files. Verwacht wordt dat, ook als we straks weer naar kantoor mogen, een deel van de werknemers hybride zal blijven werken, dus een deel van de week thuis, een deel van de week op kantoor.

Lees hier het hele artikel>>>