Jobcrafting: verander van baan door op je plek te blijven

Haal je de laatste tijd minder energie uit je werk? Voordat je overweegt om van baan te veranderen is het goed om eerst het omgekeerde te doen: jobcrafting.

Jobcrafting
De vaardigheid om werk te aan te passen zodat je er meer plezier uithaalt heet ‘jobcrafting’. In plaats van een passieve ontvanger te zijn van taken en verantwoordelijkheden nemen collega’s nu een actieve rol in het kiezen en verdelen van hun werk. We transformeren van ‘werk-nemer’ tot ‘werk-ontwerper’.

De resultaten van onderzoek naar jobcrafting zijn veelbelovend. Een groei in welzijn werd gemeten inclusief een toename in commitment en performance. Ook toonden medewerkers een grotere bereidheid om mee te werken in organisatieveranderingen.

Betrokkenheid bij werk is een groeiend issue in organisaties. Gallup Research had ontdekt dat 65% van de werknemers in de VS zichzelf als ‘disengaged’ met hun werk beschouwen. Steeds vaker zijn er signalen dat collega’s het gevoel hebben dat hun talenten niet worden benut of dat zij zich beperkt voelen in hun autonomie.

Grijp de ruimte
Vooral in een tijd waarin mensen steeds makkelijker switchen van baan is het voor managers essentieel om werk te maken van beter werk. Ook voor professionals ligt hier een grote kans. In plaats van het risico te lopen van de stress en mogelijke mislukking van een nieuwe baan kun je  beter eerst proberen je bestaande baan te veranderen.

Lees het hele artikel op Loopbaanvisie.nl