Learnit – De podcast: “Effectief communiceren, zonder woorden”

Learnit – We zijn alweer bij de derde aflevering van de “Maak dat de cursist wijs – de podcast” aangekomen! Luister deze week op een moment dat het jou uitkomt naar de podcast en leer deze week meer over non-verbale communicatie.

Veel mensen zullen zich er vast in kunnen herkennen. Je bent op een feestje en je probeert een gesprek aan te gaan met iemand die je niet kent, maar deze persoon staat van je afgedraaid en kijkt je amper aan. Daardoor heb jij het gevoel dat hij of zij niet geïnteresseerd is in wat jij te vertellen hebt. Wat doe je in zo’n situatie? Hoe ga je om met mensen die een gesloten houding aannemen?

Communiceren doe je niet alleen door wat je zegt, maar ook door hoe je het zegt of met jouw lichaamstaal. Lichaamstaal, mimiek en stemgebruik zijn onderdelen van non-verbale communicatie en kunnen veel invloed hebben op hoe een boodschap bij een ander binnenkomt. Zelf kun je non-verbale communicatie leren door erin te oefenen, maar omgaan met de lichaamstaal van een ander kan best lastig zijn. In de podcast van deze week bespreken we situaties en tips, zodat jij de volgende keer beter kunt reageren op de gesloten houding van jouw gesprekspartner!

De podcast is te beluisteren vanaf vandaag: 28 oktober, op het bekende podcast kanaal; Spotify.