Leergang Woonconsulent in Veendam

In april deden we een oproep in onze nieuwsbrief over de leergang Woonconsulent. Nu is het concreet en zijn de data bekend.

De training vindt plaats bij Woningcorporatie Acantus in Veendam en start dit najaar. Nog 3 plekken beschikbaar.

Inhoud
De woonconsulent is het sociale gezicht van de woningcorporatie. Het onderhouden van contacten met de huurders en het signaleren en adequaat en praktisch oplossen van diverse (sociale) problemen is de kern van de functie.

De sociale problematiek neemt de afgelopen jaren sterk toe. Er zijn steeds meer mogelijkheden om hierin te sturen. Op gebied van overlast, participatie en leefbaarheid zijn volop ontwikkelingen: nieuwe wetgeving, nieuwe instrumenten en andere gedachten over de gewenste aanpak.

Dit stelt hoge eisen aan uw kennis en vaardigheden. Na onze leergang Woonconsulent weet u en kunt u alles om uw functie van woonconsulent uit te oefenen. De aanpak van woonoverlast, werken aan leefbaarheid en bewonersparticipatie zijn de hoofdthema’s van de leergang Woonconsulent. Tijdens de leergang wordt tevens veel aandacht besteed aan het huurrecht en aan de professionele vaardigheden, zoals samenwerken, werkorganisatie en communicatieve vaardigheden.

(bron: www.kjenning.nl)

Data

Telefonische intake: woensdag 9 oktober

Lesdag 1: dinsdag 22 oktober

Lesdag 2: woensdag 23 oktober

Lesdag 3: dinsdag 12 november

Lesdag 4: woensdag 13 november

Lesdag 5 maandag 2 december

Lesdag 6: dinsdag 3 december

Lesdag 7 maandag 16 december

Lesdag 8: dinsdag 17 december

Examen: datum na akkoord op planning nader te bepalen

Diplomering: datum na akkoord op planning nader te bepalen

Praktische informatie

Wil je meedoen met de training? Stuur dan een mail naar info@loopbaaninitiatief.nl