Machiavelli: masterclass politieke vaardigheden

Als manager in hart en nieren ben je dag in dag uit bezig met het maken van verbindingen. Je hebt hart voor de onderneming, je bent loyaal aan je team en je fungeert als de lijm in de organisatie.

Dit is het zonnige plaatje. Meestal is de werkelijkheid een stuk weerbarstiger. Als manager word je regelmatig gemangeld tussen  bedrijfsstrategie en de belangen op de werkvloer, tussen commitment met de raad van bestuur, het MT en je team. Een ongemakkelijke spagaat, waarbij je eigen ambities en belangen vaak in de verdrukking komen. Als je niet uitkijkt breekt het je op.

In samenwerking met The Upgraders biedt Noorderlink de tweedaagse Masterclass ‘Machiavelli: Politieke vaardigheden voor vrouwelijke managers’ aan. In deze masterclass ontdek je de heilzame werking van politieke vaardigheid en lenigheid in je werk. We laten je zien dat je deze kwaliteiten nodig hebt om resultaten te boeken en je werk met plezier te blijven doen. We leren je in de masterclass ook hoe je het spel – dat past bij jouw talenten en opvattingen – het beste kunt spelen.

De Masterclass

Tijdens de masterclass maken we ruim gebruik van casussen. Ze komen voort uit je eigen werkpraktijk en die van de andere deelnemers. We zoomen erop in door ze te analyseren, door de belangen en krachten in kaart te brengen en door een strategie te ontwikkelen die tot resultaat leidt. Door het gezamenlijk uitspelen van cruciale delen van verschillende casussen, maak je je de beginselen van het politieke handelingsrepertoire eigen.

De werkpraktijk

Gedurende de zes weken tussen beide masterclass-dagen ga je in je eigen werkpraktijk aan de slag met het politieke handelingsrepertoire. Je maakt een keuze voor één of meerdere onderwerpen, die in je dagelijks werk belangrijk voor je zijn. Met de verworven inzichten over de waarde van het politieke spel, ga je aan de slag.

Tijdens deze praktijkperiode is ook individuele coaching beschikbaar in de vorm van een telefonisch consult met één van de begeleiders.

 

Wanneer: 18-09-2020 van 09:30 tot 16:30

Waar: Huis ter Hansouwe, De Horst 21, 9321 VH Peize

Kosten: € 975,- per persoon voor deelnemers van aangesloten organisaties Noorderlink.

Voor meer informatie, volg deze link.