Nieuwe collega loopbaanadviseur

Ik wil me even voorstellen

Sinds maart ben ik – voor een aantal uren per week – toegevoegd aan het team van Maaike en Karin, als loopbaanadviseur. Mijn naam is Margriet Smit en woon in Groningen met man en twee katten. Ik mag graag wandelen, lezen en leuke dingen doen, zoals uitgaan, wijn drinken en steden bezoeken.

Wie ben ik

Ik ben vrolijk, positief ingesteld en kan goed luisteren. Ik ben altijd op zoek naar wat iemand beweegt. Wat maakt dat iemand een bepaalde keuze maakt en zou het in sommige gevallen ook anders kunnen. Hoe kunnen talenten en kwaliteiten van mensen soms beter naar voren gehaald worden en kan ik daarin ook nog iets betekenen? Ik wil graag het beste uit mensen halen. In mijn nieuwe functie als loopbaanadviseur hoop ik dat ook geregeld in te kunnen zetten.

Lefier

Naast deze functie ben ik ook al jaren werkzaam bij wooncorporatie Lefier als medewerker bewonerszaken. Daar houd ik me bezig met de zwaardere overlastzaken, financiële problematieken en zorgelijke (woon)situaties. Ook daar kan ik mijn ‘skills’  inzetten en onderzoeken wat er nodig is om iemand niet verder te laten afglijden, maar ook de omwonenden te beschermen tegen overlastgevend gedrag. Dat is elke dag weer een boeiende uitdaging. Verder heb ik de wandelcoachopleiding gedaan; zo kan ik het wandelen en coachen op een mooie manier combineren.

Ontwikkelen

Al met al ben ik me aan het ontwikkelen en dat is ook iets wat ik mee zal nemen als loopbaanadviseur. Blijf in beweging en blijf je ontwikkelen. Af en toe de balans opmaken is een goede zaak. Past het werk wat je doet nog bij je? Ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan? Wil je misschien een opleiding gaan doen, maar weet je niet welke? Wil je misschien een andere functie binnen of buiten de corporatiewereld, maar weet je niet welke functie zou passen?

Allemaal vragen die passen in loopbaangesprekken. Dus maak eens een afspraak voor de twee gratis gesprekken bij Loopbaaninitiatief. Samen kunnen we kijken waar of wat er knelt en of je een draai aan je loopbaan zou willen geven.

Wellicht tot binnenkort!

Al met al ben ik blij met deze nieuwe functie en hoop dat het aantal loopbaangesprekken nog meer zal toenemen. Op naar nog meer blije en tevreden corporatiemedewerkers, die hun talenten volop kunnen benutten.