Noorderlinkdagen: Betekenisshow 2

Interactieve show met talks, live muziek, interviews en video’s over zingeving en sociaal en duurzaam werken en leven in Noord-Nederland.

Live vanuit het Kielzog in Hoogezand ontvangt Arno van der Heyden betekeniseconomie-expert Kees Klomp. Kees schrijft en spreekt al jaren vol passie over het nieuwe economische model, waarin niet alleen financieel rendement, maar ook sociale en ecologische waarden betekenis hebben. Bevlogen pleit hij voor een systeem waarin welvaartsgroei niet meer leidt tot minder welzijn. Want klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, het toenemende aantal burn outs en armoede, dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Verder in de show:

  • Arno doet verslag van zijn bezoek aan zorginstelling De Zijlen waar hij onder andere kennismaakte met gediplomeerde zorghond Nelson
  • een gesprek met Irma Noorbergen van Omarm Groningen, het platform tegen armoede. Hoe pakken ze armoedebestrijding aan? Maar ook: hoe kan jij van betekenis zijn, op het werk of thuis? En wat levert het doen van een handreiking aan een ander je persoonlijk eigenlijk op?
  • Annemarie de Bie omlijst als muzikale tafeldame de show met gezongen samenvattingen.
  • Interactie dankzij onze online moderator Lykle de Vries

Als kijker kan je zelf ook een steen in de vijver gooien en van betekenis zijn! Hoe? Dat zie je op 19 november.

Maak het mee!
De show begint om 14.00 uur. Zorg dat je al iets eerder inlogt, zodat je kunt controleren of alles werkt. De online lobby opent om 13.30 uur. Als je je aanmeldt, ontvang je enkele dagen voor de show een mail met een link om in te loggen. Je hoeft hiervoor niets op je computer te installeren.

Let op: Loopbaaninitiatief is lid van Noorderlink en daarom kun jij als medewerker van onze aangesloten corporaties meedoen aan de Betekenisshow#2!