Opzien tegen verplichtingen – 3 simpele tips

soChicken

Sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren. En daar kun je soms behoorlijk tegenop zien. Deze tips helpen je tegenzin te verminderen.

Ik ben helemaal voor het minimaliseren van verplichtingen. Want hoe meer dingen je moet, des te minder tijd en ruimte er overblijft voor doen wat je wilt.

1. Zie de angst verpakt in je tegenzin

Opzien tegen verplichtingen komt voort uit angst. De angst om je oncomfortabel te voelen. Je brein wil zich zoveel en zo vaak mogelijk comfortabel voelen, en moeilijke of saaie werkzaamheden voelen niet comfortabel.

Dat is niet erg. Het is wel interessant om dit patroon te herkennen. Want angsten verminderen wanneer we ze recht in de ogen kijken.

Het is grappig hoe we wegrennen van ongemak, terwijl die reactie nergens op gebaseerd is als we er goed naar kijken. Elk moment, elke gebeurtenis, elke bezigheid – het is in de basis gewoon een ervaring in je leven. Je prefereert Netflix boven de vaat of je administratie. Maar het is niet zo dat je iets te vrezen hebt van een uurtje aan de boekhouding zitten.

Want als je goed kijkt, zie je dat de dingen waar je zo tegenop ziet in werkelijkheid niet zoveel voorstellen. Dus vraag je eens af: “Waarom ben ik bang voor dit ongemak? Wat is het ergste dat er zal gebeuren?”

Het antwoord is vrijwel altijd: helemaal niets.

Lees hier alle tips van Jelle Hermus>>>