Proeverij: Overeind blijven in tijden van stress

Hoe je tot rust kunt komen en meer energie kunt ervaren in tijden van stress

Stress, stress en nog eens stress. In het nieuws horen en lezen we veel berichten over hoeveel last we hebben van stress en hoe schadelijk teveel stress is. Stress op zich is echter niet het probleem en ook geen nieuw verschijnsel. Waarom hebben we daar dan toch zoveel last van? Wat is stress nu precies? En hoe ga je er effectief mee om?

In deze proeverij van Noorderlink vertelt energetisch coach Corry Conen wat stress doet in je lijf en wat we geneigd zijn te doen als we stress hebben, maar wat niet werkt. Wat werkt dan wel? Wat kan je zelf doen om stress goed te verwerken? Want dat is het goede nieuws: je kan zelf het nodige doen en laten om stress te verwerken en zo voorkomen dat je ziek wordt van teveel stress.

Naast uitleg worden er ook praktische oefeningen aangereikt die we ter plekke samen doen en is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. De workshop duurt twee uur, inclusief een pauze-moment.

Deze proeverij is vooral bedoeld voor hard (en hart) werkende professionals die in hun werk verantwoordelijkheid dragen voor anderen en daarbij soms voorbij dreigen te gaan aan zorg voor henzelf. De workshop geeft inzicht en tips om vanuit stress tot ont-spanning te komen en goed met je energie om te gaan.