Vernieuwde branche-RI&E

FLOW – Branchespecifieke RI&E

Met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) breng je de risico’s en knelpunten van veiligheid en gezondheid in je eigen bedrijf in kaart. De uitkomst van een RI&E vormt de basis voor een plan van aanpak voor een veilige en gezonde werkomgeving voor jezelf en jouw collega’s. Met de branche-RI&E weet je zeker dat je alleen relevante vragen hoeft te beantwoorden. En als je minder dan 25 mensen in dienst hebt, hoef je de (nieuwe) verplichte externe toetsing niet uit te laten voeren.

Samen met collega’s uit de branche en externe deskundigen heeft FLOW de branche-RI&E voor woningcorporaties vernieuwd. De vernieuwing betreft zowel de inhoud als de software-tooling:

  • Een nieuwe vragenlijst, die weer helemaal voldoet aan de huidige (Arbo-)wet- en regelgeving en cao-afspraken. Zo is ook nu thuiswerken in de RI&E gedekt.
  • De RI&E-vragenlijst staat nu niet langer in de RI&E-software van Mensely, maar in het AMS van Kader Digital (voorheen: Raatwerk). We hebben deze software gekozen om het gebruiksgemak en deze voldoet aan de laatste technische eisen.

Vanaf 1 oktober 2022 kun je gebruikmaken van de nieuwe branche-RI&E.

Lees hier alle informatie terug>>>

Uitleg? Kick-off webinar op 10 oktober

Wellicht heb je vragen over de vernieuwde RI&E en het gebruik van AMS. Op 10 oktober 2022 organiseren we een online kick-off webinar van 14–15 uur waarin we je meenemen in het gebruik van de nieuwe branche-RI&E met het AMS van Kader Digital. Wat kun je verwachten op 10 oktober? We leggen uit wat de aanleiding is voor de vernieuwing en de voordelen in het dagelijks gebruik. Ook geeft Kader een demo van het gebruik van AMS. Ten slotte zal het proces om jezelf te registreren als nieuwe gebruiker van de branche-RI&E worden toegelicht. Het webinar wordt opgenomen zodat je dit eventueel op een later moment kunt terugkijken.

Meld je aan>>>