Voorkom de vacaturevalkuil: zo vind je werk dat écht bij je past

“Dat is te mooi om waar te zijn”, denk je vaak na het lezen van een vacature. Toch? Geen toeval! Je realiseert het je misschien niet, maar iedere vacaturetekst die je leest is eigenlijk een reclamespotje. Soms komt de vacaturetekst niet eens in de buurt van hoe een baan er in het echt uitziet. Trap jij in de vacaturevalkuil?

Om de vacaturevalkuil te vermijden, moet je de vacature coderen.  Maar voordat je aan dat coderen kunt beginnen, is eerst wat voorwerk nodig. En wat dat voorwerk is, wordt in dit artikel van de Sollicitatiedokter uitgelegd.

Het resultaat van deze techniek? Je solliciteert nooit meer op werk dat niet bij je past. Daardoor hou je meer tijd over voor sollicitaties op banen die je echt ziet zitten. Die sollicitaties maken nu ook meer kans, omdat je geen energie aan – laten we eerlijk zijn –onzinnige sollicitaties hebt verspild.

Het doemscenario (je krijgt een baan die je niet ligt, drie maanden later zit je met een burn-out op de bank) voorkom je ook door deze techniek toe te passen.