Webinar – Je darmen zijn je tweede brein

Heb jij vaak last van een opgeblazen buik terwijl je gezond eet, genoeg water drinkt en regelmatig sport? Hebben je onrustige darmen een negatieve invloed op je energieniveau, gemoedstoestand en mentale welzijn?

Om te begrijpen waarom we ons soms zowel mentaal als fysiek uit balans kunnen voelen als we last hebben van onze buik, moeten we ons bewust zijn van de invloed van onze darmen op de rest van ons lichaam én op onze mentale staat. De darmen worden niet voor niets je tweede brein genoemd. In je darmen leven miljarden bacteriën. Die hebben niet alleen invloed op jou – jij gelukkig ook op hen.

Op dinsdag 6 juni legt Nienke Gottenbos, darmfloratherapeut en auteur van de bestseller De Poepdokter – Gezond van Mond tot Kont, je uit wat de sterke relatie is tussen onze darmen, onze hersenen, onze voeding en leefstijl. Ook krijg je tips en adviezen om te zorgen dat je darmen, hun bewoners en je hersenen optimaal met elkaar samenwerken zodat je – geestelijk én lichamelijk – lekker in je vel zit.

Programma

  • Wat je microbioom precies is en wat het voor je doet
  • Waarom je darmen & darmflora dé pijlers zijn onder je gezondheid
  • De impact van je bacteriën op je emoties, functioneren en gedrag
  • Praktische tips voor een betere samenwerking tussen darm & brein
  • Welke voeding je nodig hebt om je bacteriën blij te houden