Week van de Vitaliteit

Op 20 september begint de Nationale week van de Vitaliteit!

De Nationale Vitaliteitsweek is bedoeld voor werkend Nederland. Het doel van deze week is dat werkend Nederland bewust wordt van het belang van regie nemen over je eigen vitaliteit en dat je ideeën krijgt over wat je zelf hierna kunt doen om je vitaliteit te verbeteren en te waarborgen. (bron: nationalevitaliteitsweek.nl)

Loopbaaninitiatief geeft je hierbij inspiratie voor de vitaliteitsweek. Hieronder lees je wat je allemaal kunt doen in deze week van de vitaliteit. Heb je vragen? Neem gerust contact op met Karin of Maaike.

1| De Vitascan geeft je direct inzicht in jouw energiecadans op de vijf verschillende onderdelen van de vitaliteitsschijf. De score geeft je een goed inzicht waar je aandacht naar toe mag en welke concrete eerste stap je kan nemen. Neem vijf minuten de tijd om de 20 vragen van de gratis VitaScan in te vullen. Ook leuk om in te zetten binnen je team en bijv. tijdens een weekstart het gesprek hierover met elkaar aan te gaan.

2 | De Stressmanager van Flow. Dit online programma helpt je slimmer om te gaan met de stress en werkdruk in je leven. De informatie met praktische tips en tools is direct toepasbaar in de praktijk en biedt precies wat je nodig hebt om veerkrachtiger en energieker te worden én dat ook te blijven.

3 | Ontspannen! Mediteren is een fijne, aangetoonde effectieve manier om balans tussen spanning en ontspanning te vinden. Een beetje stress is goed, het helpt je om in actie te komen. Te veel stress leidt tot het tegenovergestelde. Zeker als je (werk)druk ervaart dan is het goed om te kijken hoe je anders om kunt gaan met deze stress. Mediteren is een mooie diepgaande manier. Een meditatie is gericht op het trainen van je aandacht; stilzitten of -liggen en observeren hoe het fysiek en mentaal met je gaat. Met een ontspanningsoefening breng je je lichaam en geest tot rust en spreek je het herstellend vermogen van je lichaam aan.

Op meditatie.live vind je iedere werkdag een nieuwe live meditatie of ontspanningsoefening. Maandag t/m donderdag om 20.00 uur en op vrijdag om 10.00 uur. Je komt zelf niet in beeld, maar kunt tijdens de live uitzending via de chat met de trainer communiceren. Zo kun je je eigen vragen stellen en leren van de andere deelnemers. Je krijgt handvatten en kennis aangereikt om ook in het dagelijks leven geest en lichaam meer tot rust te brengen. De meditaties kun je terugvinden in het archief en zo ook op ander moment beluisteren.

Speciaal voor de vitaliteitsweek …… introduceren we www.meditatie.live. Via onze trainer Tiny Fortezza – Kuiken van Eigenstijl Leefstijlcoaching kun je gebruik maken van een gratis proefabonnement van een maand.

4 | Kahootquiz

Maandag 12.00 – 12.30 uur gratis Kahoot!Quiz voor iedereen.

5 | Gelukshormonen Cocktail, 24 september. Klik hier voor meer informatie.

Als het gaat om geluk dan geloof jij het wel. Gelukkig zijn heb je maar deels in de hand, want omstandigheden hebben zo hun invloed.

In deze week van het werkgeluk en vitaliteit kriebelt er misschien toch iets. Die grote woorden en grote beloftes… jij gaat liever zelf op zoek. Kijk wat geluk nu eigenlijk voor jou zelf betekent. Kun je wel wat hulp en inspiratie gebruiken? Geef je hormonen een boost met deze online workshop en vergroot je geluksgevoel. Thuis en op de werkvloer!

6 |Gratis webinars (terug)kijken. Deze week is een goed moment om de webinar Spijbelen (terug) te kijken. Of de webinar Plezier in je werk.

Webinar Spijbelen:                                             Webinar Plezier in je werk:

7 | Boek Vitalogie gaat over persoonlijk leiderschap en zelfregie. De Vitaliteitsschijf helpt je om (weer) de controle en verantwoordelijkheid te nemen over je leven. Daar is lef voor nodig en een gezonde portie zelfliefde (‘ik ben het waard’). Het vraagt ook om vertrouwen in jezelf: dat de keuzes die je maakt goed voor je zijn, ongeacht wat anderen daarvan vinden. In het boek ‘Vitalogie!  van K. Koster lees je daar meer over.

8 | Instellen van werkplek. Start op iedere werkplek met het ergonomisch instellen van je werkplek. Zowel op kantoor, als thuis en/of onderweg. Met deze checklist kun je je werkplek checken en risicofactoren voor lichamelijke klachten signaleren.

 

Of bekijk de checklist .

We wensen iedereen een vitale week toe!

Groet,

Karin & Maaike