Zo houd je de vakantie-vibe permanent vast

‘Heerlijk, we mogen weer!’ Hoorde jij het jezelf zeggen na je laatste vakantiedag? Of ging jij toch met frisse tegenzin weer aan de slag? Met deze tips schuif je niet alleen vol energie weer achter je bureau, maar voorkom je ook de dagelijkse sleur.

#1. Doe waarvan je geniet

Houd vast aan wat je op vakantie zo prettig vond. Is dat bijvoorbeeld veel buiten zijn? Maak dan tijdens de lunchpauze een wandeling of ga ’s avonds nog lekker de deur uit.

Door de dagelijkse drukte komt dit er gauw niet meer van. Plan daarom echt tijd in voor de dingen waarvan je geniet. En bewaak die tijd als een pitbull, want ontspannen is cruciaal om de batterij weer op te laden en plezier in je leven te hebben.

En: plan ook gewoon alvast een volgende vakantie, weekendje weg of gewoon een middagdagje vrij. Het vooruitzicht alleen al doet wonderen!

#2. Beleef het hier-en-nu

Niks aan je hoofd gehad op vakantie? Was je helemaal los van je werk? Heerlijk! Helaas is dat thuis vaak een stuk lastiger. Je gedachten staan continu ‘aan’ en ook ’s avonds of in het weekend dwaal je af naar het werk.

Wanneer het druk is in je hoofd, probeer dan eens een mindfulnessoefening. Met mindfulness word je bewust wanneer je afdwaalt en blijf je gemakkelijker in het hier-en-nu. Zo kun je intenser genieten van het moment en nieuwe energie opdoen.

Lees de overige 3 tips op de website van Schouten & Nelissen