Zonder schuldgevoel gas terugnemen: de herfst is er perfect voor

Kun jij je ook zo melancholisch voelen deze tijd van het jaar? De herfstmaanden maken pijnlijk duidelijk dat het onbezorgde genieten van de zomer nu echt voorbij is. Al was je ook wel toe aan wat rust. En raad eens? De herfst is de uitgelezen periode om het wat rustiger aan te doen.

Aan de ene kant zijn er de boswandelingen waarbij al het geel, oranje en rood schittert in het laaghangende zonlicht, en de gezelligheid van binnen zitten. En chocoladepepernoten. Aan de andere kant is er het door de regen fietsen, al dan niet doorweekt aankomen op je werk, steeds korter wordende dagen, de frisse zomertint die nu echt van je gezicht verdwijnt, en alsof dat nog niet genoeg is gaat daar een sausje overheen van een algeheel maar onbestemd melancholisch gevoel.

Het is ook een beetje een verdrietige tijd. De vallende bladeren zijn een voorbode van kale bomen en een winter waarvan het donker lang kan duren. Je geeft de digitale nomaden die een of ander tropisch eiland opzoeken de komende maanden groot gelijk. Kon jij dat ook maar. Echt niet op een luxe manier hoor, veel heb je niet nodig. Gewoon, even iets eenvoudiger leven. Niet dat chaotische gedoe van hier, waarvan de speciaalbiertjes op terrasjes nu ook nog eens zijn ingeruild voor omhoog gewaaide paraplu’s. Rust, dat wil je.

Herkenbaar? Niet gek dat je daar nu behoefte aan hebt. Het is er de tijd voor. Herfst is een tijd van loslaten. Zoals alles op aarde, in het hele sterrenstelsel zelfs, een cyclus heeft, hebben wij die ook. We worden geboren, doen dingen, worden met een beetje geluk oud en nemen weer afscheid. Ieder jaar opnieuw voltrekt die cyclus zich in het klein. Nu kun je denken dat plantjes en bomen niks met ons te maken hebben, maar uiteindelijk bestaan ook wij uit dezelfde atomen. Mensen behoren evengoed tot de natuur waarvan ze zich steeds voornemen er meer tijd in door te brengen.

Lees het hele artikel op intermediair.nl >>>

bron: intermediair.nl