Noorderlink Events: Proeverij "informeel leren" coach je collega

Iedereen heeft talent en is dus talentvol. Gebruikt ook iedereen zijn talent of, sterker nog, krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn talent te gebruiken? 


Talenten aanspreken en gebruiken

UpUco Coach a Colleague adresseert talent als een specifieke set ‘energie dominante competenties’.
Uit een groot onderzoek van Gallup blijkt dat 80% van alle werknemers niet werkt vanuit de persoonlijke kracht. Er wordt onvoldoende gebruik gemaakt van dominante competenties en talenten. Resultaat is een lagere productiviteit, een hogere weerstand bij veranderingen, een lage loyaliteit resulterend in een hoog personeelsverloop en een hoger ziekteverzuim in hoogconjunctuur. Zonde toch?

Leren van je collega

Vanuit de aanpak en trainingen van upUco wordt (samen) werken vanuit talent en kracht gestimuleerd en gefaciliteerd. Dit brengt met zich mee dat iedere collega, naast zijn of haar normale functie, op een informele manier wordt gestimuleerd om ook eens een andere rol te pakken. Hierdoor wordt zijn of haar bijdrage aan het team of organisatie meer gezien, ervaren en gemaximaliseerd. Ook betrokkenheid (engagement) wordt sterk gestimuleerd. Onder andere door de mogelijkheid om events te organiseren die bijdragen aan verdieping en versterking van het collectief.

 

Het online platform TalentConnect maakt ieders talent zichtbaar en activeerbaar. Zo ontstaat binnen de organisatie een voor alle collega’s, los van rang of stand, bereikbare ‘pool’ aan kennis en ervaring waaruit door eenieder geput kan worden. Het platform matcht vraag en aanbod en faciliteert de onderlinge interactie met leerzame, spannende en variërende praktijkopdrachten. Collega’s worden elkaars buddy, side-kick, inspirator.

 

Verrassend genoeg is het niet altijd de hoger opgeleide of meer ervaren collega die een jongere of startende collega verder helpt. Het kan net zo goed andersom zijn en dat wordt als zeer verfrissend en leuk ervaren.

 

Samen werken collega’s aan praktijkopdrachten. Een paar uur is vaak al genoeg om een flinke vooruitgang te bereiken. Het is veel voordeliger dan externe opleidingen en het versterkt en verdiept de samenwerking en het teamgevoel. Door het onderling overbrengen van ervaring en expertise, groeien mensen in hun functie, krijgen ze meer energie en stijgt de productiviteit.

 

Wanneer: 13-12-2018 van 09:00 tot 12:30

Waar: Provincie Friesland, Leeuwarden

Kosten: Je betaalt € 25- euro voor deelname i.p.v. € 75,-. Noorderlink betaalt de overige € 50,- p.p. 

 

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze proeverij? Meld je dan nu aan!