Over ons

Loopbaaninitiatief verbindt en faciliteert medewerkers en corporaties bij Loopbaanontwikkeling. Loopbaaninitiatief is van en voor medewerkers van de Noordelijke woningcorporaties. We zijn een samenwerkingsverband van 22 woningcorporaties in Noord-Nederland.

Waarom bestaat Loopbaaninitiatief?

De corporatiesector en de arbeidsmarkt verandert stevig. Werk verandert, werk verdwijnt. Taken en rollen veranderen. Er worden andere skills en kwaliteiten gevraagd. Het is belangrijker dan ooit dat je meegroeit in de ontwikkelingen van nu en de toekomst. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Juist daarom is Loopbaaninitiatief er om je te ondersteunen. Wij geloven dat je zelf sturing kunt geven aan je loopbaan. Jij staat aan het roer!

Onze missie

Medewerkers staan aan het roer van hun eigen loopbaan. Wij stimuleren en faciliteren medewerkers hierbij, zodat zij hun talenten inzetten en hun inzetbaarheid vergroten. Medewerkers blijven daarmee van toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst, binnen en buiten de branche. We ondersteunen en faciliteren leidinggevenden bij hun aandeel hierin.

Hoe doen we dit?

  • Loopbaaninitiatief inspireert, prikkelt en nodigt uit om bewust bezig te zijn met je eigen loopbaan.
  • We informeren over trends en ontwikkelingen binnen de branche. Daarmee vergroten we het bewustzijn over de urgentie van persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid.
  • We begeleiden individuele medewerkers in het zetten van loopbaanstappen. Onze eigen loopbaanadviseur helpt je met het zetten van concrete stappen.
  • We zijn aangesloten bij interessante netwerken. En we zoeken actief de samenwerking op met branche overstijgende organisaties om het netwerk te vergroten.
  • We bieden verschillende trainingen en workshops aan op het gebied van persoonlijke en loopbaanontwikkeling.

We organiseren verschillende activiteiten gedurende het jaar. Bijvoorbeeld de online CV check, Loopbaanevenement, actuele themabijeenkomsten etc. Ook zijn we vanaf 2017 aangesloten bij de Week van de Uitwisseling.

We delen vacatures en we matchen talenten aan projecten en banen. En we bieden mogelijkheden voor stages en werkervaringsplaatsen.

We doen nog veel meer. Wil je niks missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle activiteiten!

Wie werken er bij Loopbaaninitiatief?

We hebben twee medewerkers in dienst: Karin Vliem als loopbaanadviseur en Maaike Draaisma als coördinator. Daarnaast hebben we altijd ruimte voor een werkervaringsplek als management assistent. Heb je hiervoor interesse? Neem gerust contact met ons op en stuur je motivatie en CV!

Loopbaaninitiatief heeft vier bestuursleden:

  • Marjan Maat (Accolade)
  • Michiel Lokerse (Wold & Waard)
  • Marian Bosma (Patrimonium)
  • Esther Smit (Wierden & Borgen)

Verschillende collega’s van de corporaties nemen deel aan werkgroepen.

Loopbaaninitiatief zijn we vooral samen!

Check ons jaarverslag

Wil je meer lezen over de activiteiten die we in 2023 hebben ondernomen? Lees dan ons Jaarverslag van 2023.

Nieuwsgierig wat we de afgelopen jaren hebben gedaan? Dat lees je terug in de jaarverslagen.

Kan ik gebruikmaken van Loopbaaninitiatief?

Onderstaande corporaties zijn bij ons aangesloten. Ben jij medewerker bij één van deze organisaties? Dan helpen we je graag!